Cvetanović o Dimitrijeviću: Nije mi pričao o tenderu

LESKOVAC

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je danas rekao da sa uhapšenim direktorom Opšte bolnice Nebojšom Dimitrijevićem, koji u gradu važi za njegovog najbližeg saradnika I prijatelja, “nije nijednog trenutka “pričao o tender zbog koga je Dimitrijević uhapšen ali da mu je “rekao da će mu glave doći vozači i obezbeđenje” , a da pritom “nisam računao na higijeničare”.

“ Zato što se on previše posvetio njima i previše pokušavao da njihove niske ratove i niske interesne sfere izbalansira i preuzimao odgovornost na svoja leđa”, rekao je Cvetanović .

.

“Nadamo se da će se pozitivno završiti za Nešu Dimitrijevića, jer je uvek imao moju podršku, kako on, tako i njegova porodica. Lako je distancirati se kad je nekome teško. Ako kažete on je nevin, reći će evo ga brani ga, on je deo toga. A ako ćutite, evo ga ćuti jer ga je pustio niz vodu”, rekao je Cvetanović”

“ Šta god da se odgovori, ne znam da li je to pravi odgovor koji dajem, jer su tu uvek emocije i želja da pomognete nekom i nečijoj porodici kada je najteže. Sa onim što je uradio, a uradio je mnogo za bolnicu nije lako dobiti ni priznanje od strane grada, a kamoli priznanje od međunarodnih institucija, ali kad neko radi, što više radi veća je i šansa da pogreši”, rekao je Cvetanović koji “čeka rad organa”.

“Imam puno poverenje u njihov rad i oni će dati poslednju reč. Oni će sigurno dati odgovore na mnoga postavljena pitanja“ rekao je danas Cvetanović odgovarajući na novinarsko pitanje da prokomentariše hapšenje Dimitrijevića za koga je rekao da „ne postoji osoba koja mu se obratila, a da mu nije pomogao”.

“Ne postoji dan, a da nije sa svojim timom spasavao veliki broj života i ja sam siguran da se takvi menadžeri stavraju jednom u deceniji. Šta god da komentarišete može da se shvati da svako tumači na sebi svojstven način”, rekao je Cvetanovoić kome je “sigurno žao što se to desilo”,

“Meni je žao i što neko ko je dobar menadžer pokušava i da na tenderu dobije najbolju moguću ponudu, jer ta ponuda koja je tamo data, po informacijama koje imam, a možda grešim, jer nisam upućen u tu sferu, niti sam konsultovan oko toga, ali znam sigurno da je najmanja ponuda 20% jeftinija u odnosu na konkurenciju”.

“Prevešću to i na jezik koji najbolje razumem. Mene stalno pitaju, kako novinati, tako i građani, šta je sa gradskim kolektorom, šta je sa linijom mulja. Sve te velike projekte ja potpisujem, a pri tom ne učestvujem ni u jednom tenderu, niti u sastavu komisija, niti u bilo čemu što treba da da pozitivan ishod. I kada vidite da neko insistira da neko dobije, bez obzira da li je najbolja ponuda ili nije, ja po prirodi imam otpor. Recimo, za gradski kolektor i liniju mulja sam poslao pre desetak dana predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, premijerki Ani Brnabić i ministu ekologije pisma gde sam obrazložio da je nekad cilj nekim organima da samo prebace na lokalnu samoupravu, jer se onda njima sklanja sva odgovornost. Onda dolazi do pitanja da vrše pritisak, jer ćete izgubiti 500 miliona jer niste prihvatili izvođača radova, jer ste vi između nakovanja i čekića. Da li da prihvatite, a onda snosite odgovornost zbog loših radova, a pri tom s tim nemate nikakvih dodirnih tačaka, ili da se boritte kao što se i ja borim?”

On je rekao i da je Dimitrijević “uvek postavljao pitanje kako to sam ja za šest godina promenio deset šefova kabineta, dvadesetak članova Gradskog veća i isto toliko pomoćnika? Zato što mi je dužnost da emocije ostavim po strani i da idem napred. I on mi je bio kratko, devet meseci, šef kabineta i ubedljivo je bio najbolji, jer je odlično razumeo sve sfere od građevine, preko sporta do kulture… Jedino, to je i sam priznao, ne može da prati tempo i energiju koju ja imam. Na žalost, ne može ni ovih desetak koji su posle njega došli da budu šefovi kabineta”, rekao je Cvetanović.

“Da li će se nastaviti incesticije? Da, nastaviće se. Za tu investiciju sam najzaslužniji ja, a Neša Dimitrijević je dao veliki doprinos, jer sve zahteve koje sam postavljao pred njim je uspešno rešavao. Neće stati ni jedna investicija, kao što i da ja ne budem gradonačelnik neće stati nijedna investicija, nego će se nastaviti sa radom, jer čitav tim koji je tu je upućen i radi. Nadamo se da će se pozitivno završiti za Nešu Dimitrijevića, jer je uvek imao moju podršku, kako on, tako i njegova porodica. Lako je distancirati se kad je nekome teško. Ako kažete on je nevin, reći će evo ga brani ga, on je deo toga. A ako ćutite, evo ga ćuti jer ga je pustio niz vodu. Šta god da se odgovori, ne znam da li je to pravi odgovor koji dajem, jer su tu uvek emocije i želja da pomognete nekom i nečijoj porodici kada je najteže. Sa onim što je uradio, a uradio je mnogo za bolnicu nije lako dobiti ni priznanje od strane grada, a kamoli priznanje od međunarodnih institucija, ali kad neko radi, što više radi veća je i šansa da pogreši”

Cvetanović je danas odgovor na ovo pitanje pročitao sa papira koji se nalazio ispred njega.

On nije objasnio svoje desetodnevno odsustvo iz javnog života grada kao ni to zašto se niko iz grada, bolnice ili Gradskog odbora SNS ., čiji je on predsednik a Dimitrijević prvi potpredsednika, nije oglašavao povodom hapšenja koje se dogodilo još u četvrtak.

Iz Cvetanovićevog kabineta do danas nisu stigli odgovori na pitanja koja je novinarka Regionlne informativne agencije JUGpress uputila juče a koja se odnose upravo na to dugo  odsustvo gradonačelnika, gde je bio, ko mu je platio taj put I boravak.

I, ono što je neuobičajeno za Cvetanovića , danas nije komentarisao proteste u Leskovcu, na poslednjima koji su održani prošlog petka tražena je i njegova ostavka.

Prati
Obavesti me o
guest

13 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
solomon
solomon
5 godine pre

sacekajmo da vidimo ishod,mnogo ste pozurili gospodo zutaci

Apolon
Apolon
5 godine pre

Podrska sa najboljeg direktora Nebojsu Dimitrijevica,mora da bude sve pozitivno zavrseno,jer je pre svega on kao covek jako dobar i nije iz te price,i gradonacelik je sve lepo rekao.

macolini
macolini
5 godine pre

Sve pohvale za dozivotnig i najboljeg gradonacelnika,
samo napred!
Podrska direktoru Nesi i njegovoj pirodici…

Sava
Sava
5 godine pre

Šta reći,kada se sabira kajmak ja pa ja.Kad je gusto, nemam pojma a reko sam mu.Kad je Zakon o javnim nabavkama ili bilo koji drugi u pitanju,treba da se poštuje.Bilo bi interesantno šta o ovom slučaju misle ministar zdravlja i predsednik.Ovakva relativizacija Zakona po potrebi je nedopustiva.Možda je to dobar čovek,neznam, ali je u ovom slučaju ispao glup i naivan. A da je države sad bi se ispitale i ostale nabavke , ne samo u bolnici, već i šire.

Zana Marijana
Zana Marijana
5 godine pre

Ko radi taj i greši. Činjenica je da je Vučić zaobišao Leskovac, autobusi iz Leskovca su ga pratili na turneji, ali gradonačelnik je bio na turneji po Južnoj Americi. Sledi scenario po kome će gos. Goranu Cvetanoviću, alijas Mesku pripasti fotelja direktora Bolnice, Dimitrijević će dobiti Dom Zdravlja, ali ne kao direktor već kao načelnik službe kad ga konačno pripoje i vrate Bolnici. U fotelju gradonačelnika ide gos. Vukadinović koji je bio glavni kuvar ovog specijaliteta.Možemo da pričamo šta god želimo ali Dimitrijević je bio odličan tehniko u svom poslu samo nije umeo da spoji načelnike službi da funkcionišu kao tim, možda zbog svoje finoće. Cvetanović je el grande comandante i on će ma koliko ga mi mrzeli ukomponovati “bolnički orkestar”. Birači će na predstojećim izborima pohrliti da daju naprednjacima glas u Leskovcu zarad novoj nekvalifikovanoj faci gos. Vukadinoviću, stranačke struje će privremeno biti smirene… Opozicija ma koliko bila kompaktna umesto lidera u Leskovcu ima samo fabriku sirovina (čast izuzecima) koja se tu našla samo da bi ponovo prigrabila “batak na tanjiru” koji će im ipak ostati fatamorgana.

Bratislav Vukadinovic
Bratislav Vukadinovic
5 godine pre
Odgovori  Zana Marijana

nije korektno s Vase strane da samo po prezimenu optuzujete nekog, za gradonacelnika ime prezime i alijas a za glavnog kuvara samo prezime i to moje prezime pa me sad ljudi na ulicu pituju sta sam ja to zakuvao. Kad ste vec tako upuceni a zarad informisanosti gradjana, napisite i ime doticnog Vukadinovica.

Zana Marijana
Zana Marijana
5 godine pre

Gos. Bratislave, ne poznajem Vas, ali žao mi je što idete logikom “kome čavka na glavu on vika iš” i sami sebe bez osnova svrstavate u “nekvalifikovanu facu” (deo mog gornjeg teksta). Ne trčite pre znaka za start, možda je upotreba imenice (prezimena) Vukadinović samo sinonim za nekog Žarka, Aleksandra…Nikoga nisam optužila, naprotiv pohvalila – ko “glavom” čita tekst. Na kraju krajeva kao gradjanka imam pravo na analizu aktuelnih dešavanja u gradu i zemlji kao što imate i Vi. Možda sam samo pogrešno upotrebila termin “scenario”… Vidim u čarobnoj kugli nekog “Vukadinovića” ali još mi se nije ukazao lik… Obavestiću u prvom sledećem komentaru ukoliko mi kugla da foto robot. E sad izvinite ali pošto se bavim pisanjem od ranih školskih dana, u svom stilu veoma često koristim alegorične prideve uz imenicu, a na kraju krajeva lepše je reći “glavni kuvar” nego cinkaroš…

Bratislav Vukadinovic
Bratislav Vukadinovic
5 godine pre
Odgovori  Zana Marijana

Gospojo gospojice i ja ne ve poznavam pod taj vas pseudonim Zana Marjana Al ako ta kugla koju pominjete izbaci fotoroboti na Zicka ko gradonacelnika i meska ko direktora na bolnicu onda ve molim da se ne bavite ni sa analizu ni sa sintezu ni sa gatanja. A da, sto se kuvara glavnog i cinkarosa tice najlepse je reci savesni gradjanin koji je prijavio nadleznim organima protiv zakonitu radnju.

Cccc
Cccc
5 godine pre

Ma koj ce zameni glavnog kuvara. Lako cemo za direktora i gtadonacelnika. Sta ce jedu bolni.

savet
savet
5 godine pre

Nesa hitno da razveze jezik da ne bi camio jos dugo sam dok se krivci saucesnici setkaji, sprovode. Porucite mu ovo.

Zoran M
Zoran M
5 godine pre

Odmerena i staložena izjava čoveka koji zna da poštuje saradnike i prijateljstvo ali uvažava i rad državnih organa. Bravo Gorane!!!

Pozovite Dzunica
Pozovite Dzunica
5 godine pre

Cvetanovic se sklonio dok se akcija hapsenja zavrsi.Sada ga zanima da Nesa ne prica o saradnji sa dobavljacima med opreme i lekova jer je odrzavanje higijene bio samo osnov za hapsenje a obelezene novcanice su od mnogo jacih firmi za koje mesko zna.Ne bude li osudjen za korupciju protesti do smene lokalnih celnika policije koji do danas za 7 godina nisu otkrili nijedno koruptivno delo iako tuzioci drze po fijokama mnoge predmete.Doci ce vreme cuda za sve botove koji ce nadam se biti saizvrsioci…

Dana
Dana
5 godine pre

Nek otvori usta ako je pametan. Tako će sebe da zastiti. Nije on to radio ako jeste bez vlagoslov ovog sto ga ,,šatro,, brani. Nije bio tu ? Ovo je 21 vek može da se javi na sto načina i da da izjavu po pitanju koje sve interesuje. Samo ja pa ja , pa ja , pa kad sve znas sto ne kažeš kriv ili ne. Reći za nekog prilično inteligentan a pri tom najbolji menadzer pa to bre ni pas sa maslo ne bi polizao, a kamoli ovaj narod.