CVETANOVIĆ : O DECENTRALIZACIJI I SASTAVIMA LISTA ODBORNIČKIH KANDIDATA

 

LESKOVAC

Gradonačelnik Leskovac Goran Cvetanović  je danas, na stranačkoj konferenciji za novinare  detaljno komentarisao  do sada podnete izborne liste Gradskoj izbornoj komisiji za predstojeće lokalne izbore.

Po njegovim rečima  prikupljanje potpisa i predaja lista odborničkih kandidata pokazali su pravu snagu stranaka koje deluju u Leskovcu, kao i realnu podršku koju imaju kod naših sugrađana.

„SNS je prva predala listu i pokazala da nam građani veruju. Za tri sata tri hiljade potpisa, nešto što je nedostižno ostalim političkim partijama”, rekao je Cvetanović .

“ Već deset dana je prošlo od raspisivanja izbora,  a neki ni to nisu u stanju da realizuju”, rekao je Cvetanović

“Mi se sa svojim koalicionim partnerima zalažemo za potpunu decentralizaciju i podjednako zastupljanje svih delova grada. Svi vole da pričaju o decentralizaciji, o bivšim i budućim opštinama Vučje, Grdelica, Brestovac, Pečenjevce, ali samo da pričaju o tome. Praktično ne rade na tome i nemaju nameru da sa teorije pređu na praksu. Političke stranke koje govore o decentralizaciji u mnogim mesnim odborima izvan grada nemaju kandidate za odbornike. Za razliku od njih, GrO SNS u Leskovcu u svih 75 mesnih odbora na teritoriji grada Leskovca ima po jednog svog kandidata ili kandidata koalicionog partnera. MI sazivamo sastanke mesnih odbora, na svakom sastanku je bilo najmanje stotinak članova SNS, gde su oni sami predlagali i birali kadnidate za odbornike. Onda se to potvrđivalo na Gradskom odboru koji je sa zadovoljsvom prihvatao te predloge. Jedino gde su koalicioni partneri, njih šest, predlagali svoje kandidate mi smo prihvatali da tamo gde žive budu kandidati i ukazali im poverenje.“

Cvetanović je svoje tvrdnje potkrepio primerom sela Barje gde je jedini kandidat Marko Ristić ispred SNS, dok tamo nijedna druga stranka nema svog kandidata. U MO „Morava“ Nova Srbija ima tri kandidata, od čega su dvoje iz iste porodice”, rekao je Cvetanović  koji je detaljno analizirao  do sada predate izborne liste.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare