CVETANOVIĆ: NAŠ ODGOVOR NA NEISTINE BIĆE POBEDA NA IZBORIMA

LESKOVAC

Na ovim izborima građani će birati između prošlosti i budućnosti, rekao je prvi na listi „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“ i kandidat za gradonačelnika Goran Cvetanović na poslednjoj konferenciji za novinare ove koalicije uoči izborne tišine.

-Ovo je kampanja u kojoj je Srpska napredna stranka pretrpela mnoge uvrede. Naš odgovor na sve neistine, na teške reči, koje su naši politički neistomišljenici izneli u prethodnom periodu biće upravo pobeda u nedelju, 24. aprila. Svaki put kada nisu imali šta da odgovore na sve ono što smo uradiliu prethodne tri i po godine pribegavali su samo jednom argumentu, to je vređanje Srpske napredne stranke i mojih saradnika i mene. Mi nismo vređali, nismo govorili neistinu. I u ovoj kampanji a i u prethodne tri i po godine trudili smo se da nam jedini argument bude rad i obezbeđivanje boljih uslova za život naših sugrađana. Na sve njihove uvrede naš odgovor je bio smanjenje nezapošljenosti, uvođenje reda u javne finansije i vraćanje duga koji smo nasledili od demokrata od 2 milijarde dinara, davanje subvencija poljoprivrednicima u iznosu od 160 miliona dinara, nagrade za najbolje učenike i studente preko Fonda za mlade talente, koji smo obnovili, za šta je izdvojeno do sada oko 28. miliona dinara.

On je dodao da je argumet SNS-a to što majke i porodilje više ne čekaju po godinu dana da im se isplati jdnokratna novčana naknada iz budžeta grada. Prošle i ove godine nabavljeni su udžbenici za decu iz socijalno ugroženih porodica, za šta je izdvojeno 13 miliona dinara. Građena su igrališta za decu, preko 20 sportskih terena je izgrađeno, za šta je izdvojeno preko 50 miliona dinara. U 20 škola u gradu i okolini izvršena je zamena stolarije, urađena fasada, za šta je izdvojeno preko 30 miliona dinara.

-Pričali su za nas da nam je jedino bitna lična korist, a mi smo rekonstuisali sve zdravstvene ambulane na području grada. Na optužbu da uništavamo kulturu u našem gradu, rekonstuisali smo sve domove kulture, završili pozorište, dogradili i adaptirali arhiv, uradili novu postavku u muzeju, štampali knjigu „Leskovac između dva svetska rata“, digitalizovali bioskop LKC-a. Organizovali smo Laif, Ledamus, dva puta predstavili izložbu o Leskovcu u galeriji RTS-a, rekao je Cvetanović, i zaključio:

-Obećavali smo mnogo, i nikada nismo rekli da smo uradili sve. Uradili smo dosta, ali pred nama je još mnogo toga što treba da uradimo. Vlast nije cilj sama po sebi, ona predstavlja način da sprovodimo planove za bolju budućnost građana i da Leskovac bude siguran i uspešan grad. Sarađivaćemo sa svima koji žele stabilnu i sigurnu budućnost. Zato nam je potrebno široko okupljanje naroda i zato je naš slogan „Ujedinjeni možemo sve“, rekao je Cvetanović i pozvao građane da 24. aprila zaokruže redni broj 1.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare