Cvetanović najavio set poskupljenja usluga u februaru, na koga misli kad kaže da “svi budu zadovoljni ili po malo nezadovoljni”

LESKOVAC

Gradonačelnik Goran Cvetanoviće rekao je da odluku o novoj stavci na računu za vodu, gde će se plaćati 50 do 60 dinara po kubnom metru vode i kojim će se plaćati održavanje Fabrike za prečišćavanje otpadnih voda, lokalna samouprava mora da donese u toku februara.

„Mene to ne zabrinjava, zabrinjava me to što ćemo verovatno morati da imamo drugačiji sistem rada. U poslednjih šest meseci ne postoji taj koji nije došao da traži povećanje cena. Dimnjičarske usluge su najjeftinije u Srbiji, traže povećanje. Pogrebne usluge najjefitinije u Srbiji, traže povećanje. Parking servis od 2015. godine nijednom nisu povećali cene, najjeftiniji su u Srbiji. I „Vodovod“ priča da je najjeftiniji, što nije baš tačno i tu je opozicija u pravu, postoje gradovi u Srbiji gde je jeftinija voda od Leskovca.

Cvetanović: Frenki komerc ” nema uopšte više nameru da vozi prema pojedinim selima”

Danas mi je bio Frenki-komerc, nema uopšte više nameru da vozi prema pojedinim selima, nema matematiku, ima po dva ili tri putnika i traži povaćanje cene… Autobuska stanica traži povećanje cena prema prevoznicima. PVV još pre šest meseci ima ovakav zahtev, od 2016. godine nisu povećavane cene. Fabrika „Zdravlje“ traži povećanje od 60% za grejanje koje koristi SRC „Dubočica“ i OŠ „Vožda Karađorđe“, prete da će prestati da greju… Mi smo povećali grejanje za 35% preko „Toplane“, a oni traže 60%. Ali, u ono komunističko vreme je SRC napravljen da bi 220 radnika „Zdravlja“ moglo da konzumira sportske usluge. Privatizacija je urađena, posle toga je grejanje ostalo kod njih. I sad imamo i mogućnost da damo 3-5 miliona evra koliko bi nas koštalo spostveno grejanje da SRC „Dubočica“ radi. I to će se na kraju i desiti, ali ne može sve da se uradi odjednom. Sve je to realno, mnoge cene su poslednjih par meseci otišle na gore…

Će preseku u februaru, posle ništa jer idu izvori

Sve je to tako povezano i imamo varijantu da to tokom februara sve presečemo i da ga više ne diramo narednih godinu ipo i to će verovatno tako i da bude. Koliko god neko u tom periodu tražio neće dobiti povećanje, jer moja odgovornost traje još toliko. Posle toga se građani izjašnjavaju, pa ko dobije odgovornost… Ako opet nama daju poverenje mi više nemamo nameru da čekamo kao sada, po nekoliko godina, nego bi radili usklađivanje na tromesečnom ili šestomesečnom nivou. Mislim da je mnogo lakše i bezbolnije kada imate 2 ili 3% nekog povećanja, nego ovako odjednom. Ko se seća kada je poslednji put povaćana cena za „Parking servis“ ili „PVV“? Niko, a prošlo je sedam-osam godina. Mi imamo izbore na dve godine, nekoliko mandata je prošlo, a da nije bilo povećanja. Sada je došlo dotle da ili imamo đubre na ulici ili da imamo povećanje cene i da se odvozi đubre. I opet će to pogoditi grad. Tu su veće cene prevoza koje plaća grad za svoje uposlenike ili prosvetare, a plaćamo redovno. Zato sam ja marljivo čuvao novac na računu jer sam znao da će doći vreme kada ćemo opet morati da platimo. Tokom razgovora sa predstavnikom „Frenki prevoza“ sam rekao da smo sredili puteve, pa on ima manju amortizaciju, manje se troše gume, ali on kaže da su gume 30% skuplje nego što su bile. Svako ima svoju računicu i argumente, a mi moramo da brinemo da grad funkcioniše i da svi budu zadovoljni ili po malo nezadovoljni,” obrazložio je Cvetanović.

Zanimljivo je da gradonačelnik nijednom rečju nije pomenuo građane već je samo pravdao zahteve javnih preduzeća i privatnih firmi za povećanje cena raznih usluga.

Ko da na tu poziciju nije došao zahvaljujući građanima nego privatnim firmama.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
mile
mile
1 godina pre

Bravo za poslednje komentare. Ako ste im rekli. A što se tiče povećanja cene vode zbog kanalizacije, trebalo bi da ovo plaćaju samo oni koji imaju uvedenu kanalizaciju. Bilo bi baš bez veze da i oni koji nemaju kanalizaciju plaćaju za one koji je imaju.