Cvetanovic najavio kontrolu restorana koji su najavljivali docek Nove godine

LESKOVAC

Gradonacelni Leskovca i komandant Kriznog stabaGoran Cvetanovic najavio je danas rigorozne kontrolen restorana koji su najavljivali novogodisnji docek.

On je posebno imenovao restorane Bavka i Koliba i najavio da ce u kontrolu ici nadlezne inspekcine ali i policija.

Epidemioloska situacija u Leskovcu je ocenjena kao losa a gradjani su pozvani na postovanje svih mera.

Vd direktorka Zavoda za javno zdravlje Aleksandra Nikolic je rekla da se broj obelih smanjune ali da je i dalje visok.

Ona je rekla da je od sredine decembra do danas u leskovackoj Kovid bolnici preminilo 25 osoba.

Članovi Gradskog štaba za vanredne situacije na svojoj sednici još jednom su upozorili na opasnost koja preti od virusa kovid-19 i pozvali građane da se pridržavaju preporučenih mera.
Komandant štaba i gradonačelnik Goran Cvetanović je govorio i o predstojećim novogodišnjim praznicima i kazao:

„Predstojeći novogodišnji i božićni praznici su uvek bili vreme radosti, veselja i proslava. Pandemija korona virusa ne dozvoljava klasične, raskošne proslave na koje je većina navikla. Smatram da je najbolji način da se dočeka Nova godina porodično. Vreme provedeno sa porodicom je dragoceno, jer naši najmiliji su najveće bogatstvo koje imamo, zato iskoristimo ovu situaciju na najbolji mogući način i budimo zahvalni na datom nam vremenu koje ćemo provesti sa članovima naše porodice. Republički Krizni štab je ograničio rad svih ugostiteljskih objekata 31.12. i 01.01. do 18 časova. Zato apelujem na sve, a naročito na mlađe sugrađane i njihove roditelje da se suzdrže od većih okupljanja i organizovanja privatnih proslava kao i na restorane koji su najavili da će održati proslave povodom dočeka, gde pre svega mislim na „Bavka-turs“ i „Kolibu“. Budite sigurni da će inspekcija, policija i svi nadležni organi učiniti sve da do toga ne dođe i da svako ko krši propisane uslove bude kažnjen.“

Aleksandra Nikolić, v.d. direktora Zavoda za javno zdravlje Leskovac, naznačila je da postoji trend pada broja novoobolelih lica, ali je procenat pozitivnosti još uvek visok i situacija se i dalje ocenjuje kao vanredna.

„Prošireni kapaciteti kovid bolnice i dalje su u funkciji, a kovid ambulante Doma zdravlja rade sa povećanim brojem ekipa što pokazuje da i dalje nismo u situaciji smanjenog rizika od infekcije. Zato apelujemo na stanovništvo da im tokom predstojećih praznika oprez i zdravlje budu na prvom mestu. Naglašavamo značaj poštovanja svih mera koje je doneo republički Krizni štab i Gradski štab za vanredne situacije grada Leskovca, rigorozne kontrole sprovođenja mera i izbegavanje okupljanja u većem broju, smanjenje broja kontakata, nošenje zaštitne maske i redovnu higijenu ruku.“

Gradonačelnik Goran Cvetanović upućuje apel sugrađanima da se ozbiljno shvati situacija i da se donesu mere koje će pomoći sprečavanju daljeg širenja bolesti.

„Leskovčani su prethodnih dana pokazali da su ozbiljni i odgovorni. Broj novoobolelih opada, mada i dalje nije bezazlen, smanjuje se pritisak na kovid ambulante, neznatno se smanjuje i broj hospitalizovanih pacijenata u kovid bolnici. Ove podatke ne iznosim zato što želim da pošaljem poruku da je epidemiološka situacija dobra i da se možemo opustiti, već da bih ukazao na činjenicu da poštovanje mera daje rezultate. U protekle dve nedelje je registrovano 723 novozaraženih dok je u Kovid ambulanti pregledano skoro 4000 pacijenata i kao što je poznato 24.12. je počela vakcinacija korisnika Gerontoloških centara širom Srbije. Danas je iz Batuta poslato 100 vakcina za naš grad i naš gerontološki centar i očekujemo da vakcinacija korisnika krene sutra.“

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Zažuljenko
Zažuljenko
3 godine pre

Tebi će najteže bude bez kafane za NG. Ili, ipak nećeš odoleti da slaviš sa svojom svitom i poltronima u nekom zatvorenom lokalu?

Ja ću, fala bogu, sa porodicom, kući.

Uživaćemo! 🙂

Mare Maki
Mare Maki
3 godine pre
Odgovori  Zažuljenko

I mi isto,porodica je osnov svega,bez porodice smo ništa.Žao nam je samo što ne mogu da svrate naši pobratimi i kumovi, ali nema veze.Dogodine će sve ovo biti prošlost.