Cvetanović na sastanku komiteta regiona EU-RS u Vrnjačkoj Banji

LESKOVAC

Gradonačelnik Leskovca i predsednik Stalne konferencije gradova i opština i predsednik NALAS-a Goran Cvetanović prisustvovao je sastanku Zajedničkog konsultativnog odbora Komiteta regiona EU-RS održanom u Vrnjačkoj banji, objavljeno je na sajtu grada.

On je na ovom skupu, koji se bavio temama Lokalne i regionalne vasti u procesu pristupanja Republike Srbije Evropskoj uniji i Lokalnim ekonomskim razvojem, rekao da, kada su u pitanju gradovi i opštine i njihov položaj, uloga i uopšte perspektiva u pogledu integrativnih procesa, sa sigurnošću se može reći da se ovaj proces u velikoj meri odvija na lokalnom nivou i da je lokalni nivo taj koji kontinuirano gradi svoje kapacitete za bolje razumevanje i primenu evropskih standarda i sprovodi projekte finansirane iz sredstava EU, kako bi se uskladili sa standardima i omogućili kvalitetnije uslove života građanima u lokalnim zajednicama.

„U Leskovcu je tema lokalnog ekonomskog razvoja postavljena kao prioritet i oblast važna za sveukupni razvoj i poboljšanje svih društvenih oblasti. Povoljni poslovni ambijent je nešto što naš grad krasi godinama unazad, upisuje nas na mapu lokalnih samouprava u kojoj lokalni i inostrani investitori vide sigurnog partnera i pogodan prostor za unapređenje svog poslovanja. Nosioci smo BFC sertifikata, sa najvišim procentom ispunjenosti kriterijuma od 96,33%. To je dokaz na papiru, a ono što je još važnije je činjenično stanje u našem gradu.“

Cvetanović je dodao i da sve što lokalna samouprava radi na ovom polju rezultira otvaranjem novih radnih mesta i sve većem broju zaposlenih u gradu.

Ovom sastanku su prisustvovali i pomoćnik ministra za evropske integracije Miroslav Gačević, šef Odeljenja Delegacije EU u RS Martin Klauke, predstavnik regionalnog tela sa političkom odgovornošću pred izabranom Skupštinom, Državni parlament Salcbrga Franc Šausberger, gradonačelnica Niša kopredsedavajuća ZKO Dragana Sotirovska, predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović… objavljeno je na sajtu grada.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Potop
Potop
1 godina pre

Koji su benifiti toga što on radi jer grad nikada prljaviji narod ko zna odakle nekulturniji,a 70% na prosjačkom štapu.Grad izgleda kao posle bombardovanja dovode se sumnjive firme sa kojima u dogovoru na nameštenim tenderima prave se trotoari za parking vozila,a ne pešaka.Asvaltiraju se ulice koje propadaju posle godinu dana.Vrši se gasifikacija a gasa nema nijedna kuća.Postavlja se led osvetljenje od koga koristi ima samo izvođač,a ne grad kako bi trebalo.Zar stvarno mislite da smo svi mi budale.Biće ovde i šestog oktobra samo neće biti tako blag kao peti.Ne može bagra da zajebava pošten svet.