CVETANOVIĆ NA OBILAZNICI KOD ZELENE ZONE

LESKOVAC

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović obišao je danas radove na na izgradnji kružne raskrsnice na državnom putu prvog reda na lokaciji „Zelena zona“ kod Leskovca koji bi trebalo da budu završeni, kako je rekao, krajem ovog meseca.

 

“Ovi radovi izvode se u okviru periodičnog održavanja državnog puta Prvog BE reda. Investitor je Javno preduzeće „Putevi Srbije“, izvođač Trejs PZP Vranje iz Vranja, a vrednost ugovora je 31 milion  dinara.

 

Radovi podrazumevaju izgradnju saobraćajnice, saobraćajne signalizacije i izgradnju osvetljenja. Izvode se na osnovu Glavnog projekta, čiji je naručilac bila Direkcija za urbanizam i izgradnju Leskovac”, rekao je Cvetanović.

 

.

 

Projektom i ugovorom je predviđena izgradnja kružne raskrsnice sa novim kolovozom na postojećem putu, sa dve priključne saobraćajnice na glavni putni pravac, koje su servisne saobraćajnice za buduću industrijsku zonu koja se nalazi levo i desno od glavnog puta, dodao je on.

 

 

“Nakon posete premijera prošle godine došlo do je određenih pomaka kada je reč o Zelenoj zoni. Najpre se krenulo sa izgradnjom ove kružne raskrnice, što je veoma bitno u ostvarivanju našeg cilja da Zelena zona postane razvojna šansa grada.

 

 

Zemljište je u katastru prenamenjeno iz poljoprivrednog u građevinsko sa zabeležbom, izrađena su dva elaborata o ustupanju građevinskog zemljišta prema Uredbi Vlade Srbije ( za nemačku firmu Divelaj i arapsku AL-Rafidein),  a javio nam se sa pismom zainteresovanosti i jedan ruski investicioni fond sa kojim još pregovaramo.

 

Postupak rušenja nelegalnih objekata na Zelenoj zoni je priveden kraju. Pošto troškove rušenja snosi grad, čekamo potpisivanje konkretnih ugovora sa investitorima kako bismo krenuli  u proces rušenja nelegalnih objekata“, objasnio je Cvetanović

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare