CVETANOVIĆ: KAKO DS FINANSIRA KAMPANjU KAD IM JE RAČUN U BLOKADI?

LESKOVAC

 

 

Predsednik Gradskog odbora SNS  i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović rekao je danas da u  predstojeće izbore ta stranka ulazi sa pozitivnom kampanjom, ali da ipak mora da se građanima kaže da su tvrdnje, pre svega Demokratske stranke, kako se SNS reklamira o trošku građana, neistinite i pretenciozne.

„Na osnovu Odluke o komunalnom redu dozvoljeno je postavljanje reklamnih oznaka na posebnim objektima, kao i na stubovima javne rasvete. Treba naglasiti da na odluci ne stoji posebna naknada za električnu energiju. SNS je platio taksu od 15.500 dinara koje je propisala Gradska uprava za urbanizam. GrO SNS je podneo zahtev gradskoj upravi još 16. marta, a ne posle konferencije, na osnovu kojeg je nadležna uprava izdala rešenje kojim se odobrava postavljenje reklamnih oznaka sa električnim stubovima javne rasvete na teritoriji našeg grada. Za sav reklamni materijal SNS ima finansijsko pokriće, dok, s druge strane po gradu se mogu videti bilbordi Demokratske stranke, ali ne znamo kojim sredstvima oni finansiraju sopstvenu kampanju kad znamo da je račun Demokratske stranke u blokadi? pita Cvetanović.

Cvetanović je pokazao i dozvole, ugovore i uplatnice kojom je potkrepio svoju tvrdnju.

„U 2014. godini Srpska napredna stranka je iz budžeta grada dobila 782.000, a Demokratska stranka 942.000, ali, pošto su u blokadi, te pare su otišle u njihovu prošlost. U 2015. godini SNS je dobila 400.000 i to su sredstva iz budžeta grada kojima finansiramo kampanju.“

Pokazao je gradonačelnik Cvetanović i fotografije dvorišta koje je u vlasništvu porodice Cvetanović, za koje je dodao da se igrom slučaja tako prezivaju, i da se radi o dvorištu i kući najbližih rođaka predsednika Gradskog odbora Demokratske stranke gospodina Žike. U dvorištu je postavljen bilbord bez ikakve građevinske dozvole.

„Mi vodimo pozitivnu kampanju, stalno pokazujemo šta i kako radimo, a konstantno oni koji krše zakon, koji u ovom trenutku postavljaju bilborde bez ikakve građevinske dozvole, nas optužuju“ zaključio je Cvetanović.

 

 

Aktivisti Srpske napredne stranke delili su  danas građanima pamflet na kome se mogu videti neki od najvažnijih rezultata koje je vlada na čelu sa SNS-om ostvarila u prethodne dve godine. Gradonačelnik Goran Cvetanović je rekao da je to izveštaj narodu i dokaz da u vladi prethodnih 22 meseca nisu sedeli skrštenih ruku, već naporno radili na uspostavljanju ekonomske i političke stabilnosti u zemlji.

„Suočavali smo se sa brojnim izazovima. Srbiju su pogodile katastrofalne poplave, zatekli smo ogroman javni dug, rekordnu nezaposlenost koja je bila preko 26,7%. Nije bilo lako, ali smo uspeli da saniramo posledice koje je prethodna vlada prouzorkovala neznanjem, nemarom i lošim rukovođenjem državom. Sprečili smo bankrot zemlje, prepolovili budžetski deficit, uredili javne finansije, omogućili veći privredni rast i bruto društveni proizvod. Srbiji je porastao međunarodni ugled, a najbolji dokaz toga je što smo u decembru 2015., nakon mnogo godina iščekivanja, otvorili prva poglavlja u pregovorima sa Evropskom unijom, “ rekao je Cvetanović

 

Na improvizovanoj poress konferenciji govorila je I direktorka JP „Vodovod“ Kosara Ilić  koja je rekla da to preduzeće radi 24 časa dnevno, bez obzira da li je običan dan ili praznik, tako da ne postoji nijedan razlog da prestane sa svojim redovnim aktivnostima ni tokom političkih kampanja.

„Mi vršimo redovno korespodenciju sa svojim potrošačima u dvostranom smeru, tako što oni nama svakodnevno upućuju na desetine pisama, gde nam se zahvaljuju, a ujedino i pozivaju na određene asistencije na terenu, a i mi smo u obavezi da se na te njihove pozive odazovemo. Pismo koje smo poslednji put njima uputili se odnosi na to da ih pozivamo da se priključe na zatvoreni sistem u cilju njihove zaštite zdravlja, jer samo takav sistem je bezbedan, s obzirom da je kontrolisan od nezavisnih institucija za zdravu pijaću vodu. Povoljnosti koje se pominju u tom pismu se odnose na različite materijalne situacije naših sugrađana koji žele priključak, a mi pokušavamo da im izađemo u susret na taj način što im omogućavamo plaćanje na rate. Mi smo se čitave zime pripremali da budemo što efikasniji, jer je građevinska sezona JP „Vodovod“ od proleća do jeseni. Ako budemo efikasniji, bićemo u prilici i da svaku uštedu prenesemo i finansijski na svoje sugrađane, jer prilikom svakog pojedinačnog izlaska na teren troškovi su pojedinačno umnoženi za broj zahteva veći nego kad vršimo serijsko priključivanje.“

Ilićeva je pojasnila i da ne postoji jedinstvena cena priključka, nego se ona formira prema cenovniku pojedinih aktivnosti.

„Mi smo u obavezi da naplatimo sve delove i kompletnu montažu, ali želimo da unapredimo poslovnu politiku preduzeća u delu koji spada u serijske troškove, te tako da tu uštedu direktno prenesemo na konačnog potrošača. Da bi to bilo izvodljivo, potrebno je da komuniciramo, da pozovemo sugrađane i da se oni odazovu. Znači, ako se komšije oko radova udruže, lako mogu uštedeti, tvrdi Kosara Ilić.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
DJ.SUSNJIC
DJ.SUSNJIC
8 godine pre

SNS je odvajkad poznat po pamfletima.Dosta je bilo.