Cvetanović: Juče sam posmatrao mešalicu koja je radila na trgu dva sata bez ijednog radnika

LESKOVAC

Ja sam direktoru Direkcije još pre dva meseca dao varijantu da se razmišlja o raskidu ugovora, juče sam lično posmatrao mešalicu koja je radila dva sata bez ijednog radnika u blizini mešalice! rekao je danas gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović o rdaovima na leksovačkom trgu koji nikako da budu završeni.

” Ono što mogu da kažem, da je to jedina firma koja je dala ponudu na tenderu, vidim da je Ljiljana Stojanović (urednica JUGpressa, prim a) pisala skoro da je potrebno da se na neki tender javi 3 do 4 ponuđača, a ako sam dobro primetio u tekstu, u 55% slučajeva se javi jedan ponuđač, kao i ovde. Oni su bili 13 miliona dinara jeftiniji nego što je bila procenjena vrednost, što u startu znači da ne mogu da urade posao sa tim kapacitetom, odnosno da to bude blagovremeno urađeno . I treća varijanta je što će oni sigurno po zakonu, ranije je bilo 10%, sada je maksimalno 5% koliko možete da ih kaznite od procenjene vrednosti ugovora zbog kašnjenja. I to će sigurno biti, tu nema dileme. Nisam kompetentan, tu Novica (direktor JP Urbanizam i izgradnja) može bolje da odgovori. Najteži deo i najveći profit onog koji radi je u delu gde radovi nisu završeni. Mermerne ploče su oko milion, a osvetljenje 120.000 evra. Tu, ko god preuzeo, a čujem da zovu neke firme i traže da kao podizvođač to završe, teško da će tako lako da taj neko prihvati posao za tu sumu novca, a ne može to da uradi. Mnogi su u narodu govorili da je to preskupa investicija, ali verujte da nije. Kao što su toaleti bili navodno skupi, pa kada čovek koji želi to objektivno da pogleda, napravi matematiku i to se prezentuje, onda on kaže da li je moguće da se za ove pare to uradi? Čekam da stručna lica to pogledaju, a kada vam stalno obećavaju, a ja nemam ni sa kim kontakt, jedino Novica sa šefom gradilišta koji je opet ništa, sa vlasnikom je navodno opet, a ne neko iz lokalne samouprave, vlasnik je nevidljiva osoba, ja je do sada nikad nisam video, čuo, pozvao, direktno, indirektno, nisam njegov prijatelj, pa sam slabo komunicirao i dobio sam neku informaciju, ali stalno postoji obećanje da ćemo baše evo ove nedelje da ubrzamo rad i da krenemo. I to traje već duži vremenski period, sada je procena šta se gubi, šta ne i kada bi to mogli da završe maja meseca ja bih bio zadovoljan i lično ne bih raskinuo ugovor. Evo, već je mart i bolji su vremenski uslovi, ali sa ovakvom angažovanošću na terenu nisam optimista. Oni moraju pod hitno da u narednih sedam dana drastično da promene svoj rad i način razmišljanja da bi rezultati bili vidljivi”, rekao je Cvetanović.

Na pitanje novinarke JUGpressa zašto bi se tražio neko ko zna vlasnika firme kada grad iz budžeta plaća radove za koje se i zadužio kroz kredit i da nije moguće da ne postoji neka druga mogućnost da se izvodjać radova, koji će dobiti taj novac, završi svoj deo obaveza, Cvetanović je odgovorio “pa može, eto, pet posto od vreednosti projekta”. .

Prati
Obavesti me o
guest
11 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
miki
miki
1 mesec pre

A ko je odgovorno lice od strane grada za ovaj posao? I koliko će se i ko proširiti na ovaj prostor? Da li su ovoj firmi uplaćene pare da bi mogla da radi?
Troše se pare poreskih obveznika nemilice, a nalozi stižu sa strane. Kad zagusti, kriv je gradonačelnik. I, kako se opravdati?

Primio si kinesku vakcinu,smiri se
Primio si kinesku vakcinu,smiri se
1 mesec pre

Urednice, dozvolite svom svedoku saradniku, ovoj plači…. da objavi imena i adrese onih koji su mu lupali minuse. Sram ih bilo! Oni li ċe da ti razočaravaju doušnika!
Đuro, smiri se malo, jer skroz si nebitan, tačnije nisi bitniji od ostalih komentora. Ti bi voleo da se ljudi bave tobom, ali oni te iĉ ne ….vaju.

Djura
Djura
1 mesec pre

Jedna si, i jadna si. <3

Zadnji put uredio 1 mesec pre Djura
Realan
Realan
1 mesec pre

Pokupi svoje iz kabineta pa na mesalicu.

Djura
Djura
1 mesec pre

 “…juče sam lično posmatrao mešalicu koja je radila dva sata bez ijednog radnika u blizini mešalice!”

– Mešalica se vrti sama. Gradonačelnik dva sata sedi u kafiću u rado veme i posmatra istu?!

– Pet posto pre i pet posto posle. Para vrti gde burgija neće. Obrni-okreni, “ipak se okreće”.

– “Deseterac” imamo. Ovde samo još gusle nedostaju! 🙂

Zadnji put uredio 1 mesec pre Djura
Djura
Djura
1 mesec pre
Odgovori  Djura

Prosto obožavam koliko voliš da me mrziš, pa te ne mrzi da mi nalupetaš tridesetak minusa. 😀

Zadnji put uredio 1 mesec pre Djura
Mare
Mare
1 mesec pre

Ispade i da gradonačelnik dva sata ništa nije radio pošto je gledao u mešalicu. Kakav “gazda” takvi i radnici!

Zažuljenko
Zažuljenko
1 mesec pre

Pa što se ne prifati, gradonačelniče? Uzmeš lopatu, pa pesak, pa vodu, pa cement…a mešalica sama radi. Onda sve to iskipuješ u kolica pa isipeš tamo gde treba.
Sramota je za tebe da ja, gradsko dete, tebe da učim od razne majstorije što svako seljače mora da ima u mali prs’?
A mnogo toga znam da uradim, živmiti. I naviko sam da povremeno odradim neku majstoriju. Al ti si izgleda mnogo lenj, nema drugo.

Pertackibot
Pertackibot
1 mesec pre
Odgovori  Zažuljenko

Ne zna on ništa da uradi pod milim bogom. Pa njemu botovi uređuju dvorište. Setite se onog snimka odmah nakon kvarnjačkog dolaska na vlast kad ih je okupio i pravio glupave paralele između drveta, cvetanja, opozicije…

Neša
Neša
1 mesec pre
Odgovori  Pertackibot

@Pertackibot, znam na koji video mislite. Nijedna normalna osoba ne može da podnese ovoliku količinu gluposti. Video je već 10 godina na kanalu GO SNS na jutjubu, rekao bih da su ponosni na svoje filmsko ostvarenje i “akciju”.
O, bože, ima li te…?

Toaletna voda
Toaletna voda
1 mesec pre

Ko o cemu seronja o toaletima! I posle mu kriv djavo a sam se navlaci.