CVETANOVIĆ : JOŠ SEDAM MILIONA ZA UDRUŽENJE PENZIONERA

LESKOVAC

 

Lokalna samouprava nastaviće da podržava rad Udruženja penzionera i na  narednoj sednici Gradskog veća će  još sedam  miliona dinara biti odobreno tom udruženju, rekao je  danas  gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i dodao da će to , sa već  odobrenim sredstvima,  iznositi oko deset miliona dinara.

On se, prilikom otvaranja manifestacije „Evo ruka prijatelju „  zahvalio svim penzionerima za ono što su učinili za našu državu i naš grad“.

„ Iako ste preuzeli veliki teret na sebe zbog mera koje je država morala da sprovede, pokazali ste veliko razumevanje i sačuvali volju i želju da se okupljate, družite, veselite i organizujete ovakve manifestacije po kojima je leskovačko Udružnje nadaleko poznato“, rekao je Cvetanović.

 

Klub prijatelj pri leskovačkom Udruženju penzionera treću godinu zaredom organizovao je manifestaciju „Evo ruka prijatelju“.

Ove godine gosti su bili predstavnici Udruženja penzionera iz Smederevske Palanke, Kuršumlije, Knjaževca, Prokuplja, Srljiga, Žitorađe, kao i Udruženja penzionera Policijske uprave iz Niša, sa kojima je po prvi put uspostavljena saradnja.

Svako udruženje predstavilo se svojim programom, prikazujući specifičnosti i bogatstva gradova iz kojih dolaze, dok su članovi leskovačkog Udruženja izveli odlomke iz dramskog dela Dobrivoja Kapisazovića „Leskovačke zavrzlame i čarlame“.

 

Sam naziv nmanifestacije, „Evo ruka prijatelju, govori da je cilj veličanje prijateljstva. Miroslava Dobrenović, koja je najzaslužnija za organizovanje manifestacije, još jednom je podsetla na njen moto – Ne smemo da se svađamo, ne smemo da se zameramo, jer mi nemamo vremena da se pomirimo.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare