Cvetanović: Iz budžeta izdvojeno 34 miliona za zaštitu od poplava

LESKOVAC

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović rekao je danas da je grad Leskovac,  “ poslednjih godina”  iz svog budžeta za zaštitu od poplava i za realizovane projekte na vodotocima II reda , izdvojio oko 34 miliona dinara.

On je, prilikom obilaska mosta na Tulovskoj reci u selu Badince, rekao da su operativnim planom definisane lokacije koje predstavljaju potencijalnu opasnost za pojavu poplava na široj teritoriji grada i  su radovi  na ovim lokacijama izvedeni počev od 15. avgusta 2016. godine.

“Do sada su u 2016. izvedeni radovi na sedam lokacija”, rekoa ej Cvetanović.

On jeprecizirao da su izvedeni radovi na čišćenju korita „Hisarskog kanala“ u katastarskoj opštini Donje Sinkovce, ukupne dužine 1 100 metara, na sistemu kanala „Botunja“ na više lokacija a u ukupnoj dužini od 6 500 metara u katastarskim opštinama: Bunuški Čifluk, Donja Bunuša, Radonjica, Todorovce i Strojkovce.

Ovi kanali , objašnjeno je, imaju dvostruku ulogu, mogu biti drenažni sa ciljem zaštite poljoprivredne proizvodnje, odnosno upijanja viška vode na poljoprivrednim površinama, a u slučaju pojave obilnih padavina oni imaju funkciju zaštite od poplava.

Cvetanović je rekao I da su izvedeni radovi na  delu korita „Rudarskog kanala“ u katastarskim opštinama Presečina i Šainovac, ukupne dužine 1000 metara kao I radovi na čišćenju korita „Nakrivanjskog kanala“ u katastarskoj opštini Nakrivanj, ukupne dužine  1 800 metara.

Od avgusta meseca ove godine, kaže, izvedeni su I radovi na čišćenju odvodnog putnog jarka u katastarskoj opštini Šišince, u ukupnoj  dužini od 1 200 metara.

Izvedeni su I radovi na zameni starih propusta u koritu kanala „Prgon“ u katastarskoj opštini Zalužnje. Ovaj kanal ukupne dužine oko 1 500 metara, rađen je prošle godine, a ove godine su izvršene zamene propusta na trasi kanala, objansio je Cvetanović I dodao da se radilo  I u  katastartskoj  opštini  Lipovica i  u selu Razgojna,  na deonici „Babičkog potoka“.

Ukupna vrednost radova na svim ovim lokacijama po ugovoru je  3.820.000 dinara.

Ovaj iznos je deo sume od 34 miliona dinara, koja je uložena proteklih godina za ove namene.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare