Cvetanović: Gubili sporove a grad plaća

LESKOVAC

Muzičkoj školi „Stanislav Binički“ odobreno je danas  400.422 dinara na ime duga po osnovu sudskog poravnanja zaključenog pred Osnovnim sudom u Leskovcu  20. 5. 2016. Naime, reč je o dugu koji je nastao 2005. godine kada je škola tužila grad za neizmirene zakonske obaveze prema ovoj školi, u iznosu od oko 4 miliona dinara. Škola je izgubila ovaj spor, ali grad preuzima plaćanje nastalih troškova. Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović napomenuo je da se od 2005. godine u ovoj školi smenilo više direktora.

„Direktorica Gimnazije ispred Demokratske stranke isto je tužila lokalnu samoupravu za dug od milion i 100 hiljada dinara, i tada je opet grad Leskovac dobio spor. U oba slučaja gde grad dobija spor, grad opet plaća ne samo sudske troškove nego i to što se 10 godina čekalo, a u međuvremenu je odgovornost prebačena na nekoliko direktora. Pitam ono što bi pitao svaki građanin Leskovca – da li nego odgovara za to, pitam sve pravnike ovoga sveta. Na to pitanje niko nema odgovor. Tuže, uvek gube sporove, i onda grad plaća, što je neverovatno. Posebno je nejasno zašto je spor trajao 10 godina“, istakao je Cvetanović.

Iz budžetskog Fonda za zaštitu životne sredine odobreno je 15.000 dinara za preduzimanje mera za sanaciju zaštićenog prirodnog dobra – spomenika prirode „Kutleškog hrasta“ u Kutlešu.

Što se ostalih davanja iz gradskog budžeta tiče, Udruženju distrofičara Jablaničkog okruga odobreno je 180.000 dinara za sufinansiranje projekta „Unapređenje samozapošljavanja među osobama sa invaliditetom“, FK „Veternica 1926“ 100.000 dinara za organizovanje proslave povodom 90 godina postojanja i rada fudbalskog kluba, dok je Jovanu Miloševiću odobreno 50.000 dinara za odlazak na svetsko prvenstvo u bodibildingu za 2016. godinu. Kinološkom društvu Leskovac biće uplaćeno 100.000 dinara za organizaciju Savezne izložbe pasa svih rasa CAC Leskovac 2016. i treće međunarodne izložbe pasa svih rasa CACIB Leskovac 2016. u parku Kralja Petra.

Novčana sredstva u iznosu od 500 evra dobiće Vanja Pešić za stipendiju koledža „Ujedinjeni svet“ u Mostaru, dok će Jelena Stanković dobiti 160 evra za učešće na seminaru „Aktivno učešće mladih u politici“ u Azejberdžanu.

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Dragan
Dragan
7 godine pre

Kad bi lokalna uprava placala skolama omo sto im pripada po zakonu, ne bi dolazilo do utuzenja. I Cvetanovic (i svi pre njega/ samo se pravi naivan zarad dnevnih politickih poena

objavite
objavite
7 godine pre
Odgovori  Dragan

Grad ima velika dugovanja. Svaki novinar bi morao da iskoristi ovu situaciju i zatrazi listing dugovanja grada prema svima i da to u javnost prosledi. Te slobodoumne izjave kako smo mi pravi, drugi krivi, pa mi veliki, jer su drugi bili mali, pa hajde da ih proverimo.