Čuvajte se džeparoša na zelenoj pijaci

LESKOVAC

Načelnik Policijske uprave Leskovac Tomislav Ilić kaže da su džepne krađe na Zelenoj pijaci, prvenstveno na Niškoj ulici, periodične pojave i da traju godinama odgovrajući na novinarsko pitanje šta policija čini tim povodom.

“Dešavaju se kada je veća frekvencija građana na pijaci, kada su u pitanju praznici, verski, državni… Svih ovih godina mi smo na tim mestima imali džeparoše iz drugih gradova, na prvom mestu sa područja Niša”, kaže Ilić.

Dodaje da preko 80% izvršilaca ovih krivičnih dela nisu sa teritorije Leskovca .

“Pronalazili smo, hvatali, hapsili, primenjivali mere, radi se posebna opservacija kada su ta krivična dela u pitanju, jer je to ozbiljan način izvršenja krivičnih dela, jer se njihovi izvršioci smatraju specijalistima u svojoj profesiji. To je ozbiljan način vršenja krivičnog dela, prefrigan, lukav, gde je potrebna i posebna organizacija službe da se to isprati, pronađe i da se ta lica uhapse. Uglavnom, mi posebnu bezbedonsonu problematiku nemamo, niti smo je imali u prošloj godini, ali imamo je periodično, i nekim ranijim godinama smo imali ozbiljniju problematiku oko toga gde smo u nekim intervalilma radili i po mesec dana u civilu na toj pijaci i to pratili. Ali, uvek smo našli i rešili tu pojavu,” rekao je Ilić. (kraj) LJS-IS/SM

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Oi!
Oi!
4 meseca pre

Nemamo gradski prevoz. Inače bi džeparoši “radili” i po autobusima.