Čudo nevidjeno: Za dvadeset meseci ne mogu da završe uredjenje parčeta keja a pare im isplaćene avansno

LESKOVAC

U Leskovcu još jedno “verovali ili ne”.

Firma ”SNL gradnja” će, posle bezmalo 20 meseci završiti posao na parternom uredjenju kod Hale ”Partizan”.

Danas smo na ”gradilištu” (radi se o desetak kvadrata prostora) zatekli dvojicu radnika, koji su nam potvrdili da popločavaju ugao keja i da će, navodno, ovoga puta, to zaista biti uradjeno.

Iz gradskog budžeta je uredjenje šetališta  plaćeno 17,4 miliona dinara i to avansno.

Radovi su, umesto godinu dana  trajali 18 meseci, ali je i nakon ”otvaranja”, desetak kvadrata ostalo nezavršeno, pokriven samo rasutim peskom. Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je u nekoliko navrata ” kritikovao” firmu ”SNL gradnja”, optužujući je za neozbiljnost i  neprofesionalnost.

Nije objašnjeno zašto je za ovaj posao toliki novac isplaćen avansno kao i kako to da ugovorom nije predvidjeno šta se dešava kada izvodjač ne uradi posao koji je dobio.

A firma ”SNL gradnja’ je i dalje nastavila da učestvuje na tenderima i dobija poslove iz budžeta grada.

Prati
Obavesti me o
guest

4 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Mićko
Mićko
3 godine pre

Ma radili su na ovom poslu. Izlazili su geometri, ko da će da zidaju novu halu. A što ovoliko dugo nisu završili, pitajte građevinske inženjere iz direkciju ili urbanizam. KOLIKI JE NORMATIV za postavljanje ovih ploča za 8 sati? Pa vidite koliko tu ima kvadratnih metara. Onda ćete znati za koliko dana je trebalo da se radovi završe, a i koliko bi trebalo da se za te radove plati.Ovako, odugovlačilo se sa završetkom jer bi se neko setio da pita zašto su date tolike pare kad je to lak, jednostavan i brz posao za tolike pare. Koliko se ja razumem u građevinu, podloga za postavljanje ovih ploča je trebala da se sabije valjkom. A zato što nije podloga je ponegde nalegla posle prve kiše i imamo neravnu površinu.

Miki
Miki
3 godine pre

Ma, nešto je trulo u državi danskoj. Toliko bahatosti ne pamtim kod nijedne vlasti. Sve su vodile računa da im se ne dešavaju afere, a kad su se dogodile letelo je perje. A ova vlast je prekrivena aferama, i nikom ništa. Ni gradonačelnika nam vođa neće da zameni. Dal je tolko dobar il nema boljeg, pitanje je sad. A mi koje niko neće moramo da trpimo. Oni koji ne moraju odlaze u neke normalnije zemlje. Bojim se da će ovde ostati pustoš.

sve lazovi
sve lazovi
3 godine pre
Odgovori  Miki

Setite se koliko godina Agija nije hteo da promeni, jer mu je duzan, Agi ga zaduzio iz apoteka! Isto sada godinama laze kako ce pobratima iz Doma zdravlja da smeni, i nije ga smenio, a sve je druge promenio. Znaci laze kako zine. I direktor bolnice ima aferu, pa direkcija za Rudarsku i 8 400 000 i nikom nista. Da ne zali covek kad ih sve poteraju jajima, motkama, paradajzom. Dozivece da nece imati pravo na odbranu, jer su lose zaduzili narod. I Vucic je slagao kako dolaze novi, a on sacuvao najgore, a te nove sto dovodi su kumovi od prethodnih. Ludilo.

Primećujem
Primećujem
3 godine pre
Odgovori  Miki

Vrana vrani oči ne vadi. Znaju kao i njihovi prethodnici da ništa loše ne može da im se desi nakon pada sa vlasti.Dok su poštenje, pošten rad, moral, kultura u ophođenju, opšta kultura i slično, za njih prevaziđene kategorije.