Crveni krst u Nišu održao je radionicu za zaposlene u Centru za socijalni rad

NIŠ

U susret svetskom danu borbe protiv trgovine ljudima, niški Crveni krst održao je informativno edukativnu radionicu socijalnim radnicima iz Centra za socijlani rad “Sveti Sava“. Cilj je da socijalni radnici nauče da prepoznaju potencijalne žrtve trgovine ljudima.

                                     „Smatamo da socijalni radnici koji svakodnevno dolaze u kontakt sa korisnicima, sa osteljivim i ugroženim kategorijama stanovništva moraju da imaju neophodna znanja  kako prepoznati žrtve trgovine ljudima, kako prepoznati eventualne situacije trgovanja i kako na adekvatan način reagovati kada se takve situacije prpoznaju, kaže Sanja Stojanović, sekretar Crvenog krsta Niš.

                                         Rezolucijom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija 30. jul je ustanovljen kao svetski dan borbe protiv trgovine ljudima u cilju podizanja svesti o ovom problemu u globalnoj javnosti. Prema podacima Ujedinjenih nacija oko 600.000 žena, dece i muškaraca svake godine se nađe u lancu trgovine ljudima. Od početka godine u Srbiji je identifikovano više od 20 žrtava, pokazuju podaci Centra za zaštitu žrtava trgovine ljudima. Među žrtvama je najviše dece.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare