CRVENA ZVEZDA O NAPADU NA NAVIJAČE

BEOGRAD

Košarkaški klub Crvena zvezda Telekom oglasio se zvaničnim saopštenjem za javnost povodom incidenata u Skoplju tokom kojih je teško povređen jedan od navijača ovog kluba.

Petorica navijača Crvene zvezde iz Vranja napadnuti su u makedonskoj prestonici pred duel 9. kola ABA lige između MZT-a i šampiona Srbije, a tom prilikom je jedan od navijača zadobio teške telesne povrede opasne po život.

Tim povodom danas se zvaničnim saopštenjem za javnost oglasio i KK Crvena zvezda Telekom koji je makedonsku policiju pozvao na odgovornost i podsetio da je, ne tako davno, u sličnom incidentu u Istanbulu Marko Ivković izgubio život.

Saopštenje KK Crvena zvezda Telekom prenosimo u celosti:

“KK Crvena zvezda Telekom obaveštava domaću javnost, da je u organizovanom napadu, za koji smo saznali tek u utorak 10.11.2015.godine, u Skoplju teško povređen navijač našeg kluba Nikola Dodić.

KK Crvena zvezda pita makedonske vlasti i policiju, zašto o napadu u kome je učestvovalo više lica, nije informisan niko iz našeg kluba, ali i Republika Srbija, i ko to pokušava da “zataška” pokušaj ubistva koji se dogodio u jednoj skopskoj kafani.

Prema saznanjima do kojih je došao naš klub, u napadu je učestvovalo 15 -20 lica koji su napali petoricu navijača našeg kluba iz Vranja, kojim ničim nisu izazvali taj napad. Stefan Jovanović, Marko Jovanović, Slađan Stojanović, Miloš Jović i NIkola Dodić, zastali su u jednom lokalu, kako bi naručili hranu pred odlazak na utakmicu. Bez ikakvih jasno ispoljenih obeležja našeg kluba, i ponašanja koje je moglo da se protumači kao provokacija, napadnuti su u bašti lokala “Turist” u Skoplju, od strane više lica albanske nacionalnosti koji su bili naoružani noževima i palicama.

Nikola Dodić je zadobio ubodnu ranu od noža u leđa, i tom prilikom mu je povređena plućna maramica, takođe i povredu glave zadobijenu od bezbol palice, dok je Slađan Stojanović isečen nožem po licu. Svi ostali su zadobili više udaraca bezbol palicama.

KK Crvena zvezda Telekom obaveštava javnost da najteže povređeni Nikola Dodić, nije u životnoj opasnosti, ali da se i dalje nalazi na lečenju u bolnici u Skoplju.

KK Crvena zvezda Telekom kontaktirao je povređene navijače našeg kluba, i učiniće sve što je u njegovoj moći, da se ovaj slučaj rasvetli do kraja, i pronađu krivci za nešto što je moglo da se pretvori u još jedan slučaj sa tragičnim posledicama, poput onog u Istanbulu, kada je nastradao Marko Ivković” navodi se u saopštenju

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare