Crta pozvala ministarstva da razjasne tvrdnje o organizovanom dodeljivanju državljanstva ljudima iz Republike Srpske

BEOGRAD

Posmatračka misija Crte pozvala je danas ministarstva unutrašnjih poslova i za državnu upravu i lokalnu samoupravu da razjasne tvrdnje o organizovanom dodeljivanju državljanstva i prebivališta većem broju građana iz Bosne i Hercegovine kako bi mogli da glasaju na predstojećim izborima.

Sumnje su se u javnosti javile nakon što su objavljena dva video snimka koji, navodno, pokazuju manipulacije glasačima iz jednog od entiteta Bosne i Hercegovine, podseća Crta u saopštenju za javnost.

Video snimke pod nazivom “Uvoz sigurnih glasova I deo” i “Uvoz sigurnih glasova II deo”, u kojima se tvrdi da u koordinisanoj akciji građani Republike Srpske po ubrzanoj, nezakonitoj proceduri dobijaju državljanstvo i prebivalište u Republici Srbiji, prvo je objavila Stranka slobode i pravde, 4. i 6. februara 2022, a potom su ih prenosili mediji – dnevni lis Danas, televizija N1, portali Nova.rs i Vijesti.

Pošto ovakvi navodi uznemiravaju javnost, te utiču na poverenje građana u zakonitost rada nadležnih državnih organa i u izborni proces, tražimo od nadležnih institucija da, ako ih poseduju, hitno iznesu argumente kojima bi smanjili nepoverenje građana u način vođenja Jedinstvenog biračkog spiska, ističe Crta.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare