CRTA podnela krivičnu prijavu protiv Drobnjaka zbog Kukulovca

LESKOVAC

CRTA je podnela krivičnu prijavu protiv Zorana Drobnjaka, v.d. direktora Javnog preduzeća “Putevi Srbije” zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo Davanje i primanje mita u vezi sa glasanjem iz člana 156. stav. 1. Krivičnog zakonika.

U obrazloženju prijave se navodi da je 11. juna 2020. godine, direktor Javnog preduzeća “Putevi Srbije” Zoran Drobnjak posetio selo Kukulovce kod Leskovca i obećao meštanima da će im ulice biti asfaltirane u roku od deset dana, a ovo je kao nagradu, odnosno korist obećao meštanima Kukulovca da bi izašli na predstojeće izbore zakazane za 21. jun 2020. godine.
“Ova poseta, kao i obećanja meštanima sela Kukulovce, usledili su samo nekoliko dana nakon što su Regionalna informativna agencija JUGpress i agencija FoNet objavili prilog o selu Kukulovcu, u kome su meštani odlučili da bojkotuju predstojeće izbore zbog neispunjenih obećanja iz izborne kampanje za predsedničke izbore održane 2017. godine. Na snimku sa tog događaja čuje se kako Zoran Drobnjak govori meštanima Kukulovca da je došao da vidi šta ih muči i zaključuje da ih “muči ovaj put”. Mediji su preneli da je, posle razgovora sa meštanima, Zoran Drobnjak obećao da će im ulice biti asfaltirane, kao i da će mašine za asfaltiranje doći već u četvrtak.
Na snimku se takođe čuje kako u jednom trenutku Zoran Drobnjak izjavljuje: “Za 10 dana da se uradi. Jeste zadovoljni?”.
Nakon što se, na osnovu reakcije prisutnih meštana, moglo zaključiti da su zadovoljni ponudom, odnosno obećanjem koje su dobili od Zorana Drobnjaka, direktora JP “Putevi Srbije”, on u jednom trenutku jasno kaže:
“I sad da izađete na glasanje”.
Izgovarajući ovu rečenicu na navedenom mestu i u navedeno vreme, nakon što je prethodno obećao okupljenim meštanima sela Kukulovce da će im ulice biti asfaltirane, Zoran Drobnjak nesumnjivo postupa sa direktnim umišljajem usmerenim na potkupljivanje
meštana tog sela i uticanje na njihovu izbornu volju, kako bi ih ubedio da odustanu od prethodno najavljenog bojkota i da glasaju na predstojećim izborima.
Dodatno treba naglasiti, da je Zoran Drobnjak, u svojstvu v.d. direktora JP “Putevi Srbije” bio ovlašćen da donese odluku da se od strane tog javnog preduzeća izvedu radovi na asfaltiranju saobraćajnica u selu Kukulovce, naročito imajući u vidu pretežnu delatnost preduzeća na čijem se čelu nalazi. U konkretnom slučaju moglo bi se postaviti i pitanje da li su obećani radovi u skladu sa poslovnim planom i programom rada JP “Putevi Srbije”. Ukoliko bi naslovno tužilaštvo u postupku utvrdilo da je došlo do nezakonitog upravljanja javnim sredstvima, ili zloupotrebe službenog položaja od strane Zorana Drobnjaka, postojali bi osnovi sumnje da su izvršena i neka druga krivična dela propisana važećim propisima.
Iz navedenog činjeničnog stanja proizlaze osnovi sumnje da su se u radnjama osumnjičenog Zorana Drobnjaka stekla sva bitna obeležja krivičnog dela Davanje i primanje mita u vezi sa glasanjem iz člana 156. stav 1. Krivičnog zakonika”, navodi se u prijavi.

Za ispitivanje u svojstvu svedoka CRTA navodi gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića ” kao i sva druga lica koja su prisustvovala kritičnom događaju”.

Prati
Obavesti me o
guest

4 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
a kako napreduje predmet
a kako napreduje predmet
3 godine pre

Tražimo, kao javnost, da znamo kako napreduje predmet. Jer ako se javnost ne interesuje, zna se kako će tužilac presuditi, Morate da im se javljate u ime nas, u ime svih, u ime svakog, svaki čas.

za oskara
za oskara
3 godine pre

Sad ce Jehovini svedoci da odu u Kukulovce. Predlazem da se stranački funkcioneri preruše u Kukulovčane, da po hitnom postupku promene adresu u lične karte, da potplate meštane da ih sakriju, pa da se predstave kao da tu žive od pamtiveka, te da su slučajno bili prisutni nemilom doga]aju i da posvedoče da Drobnjak ustvari nikad nije ni bio u Kukulovce, nego je to bio Maskenbal, za koju priliku se faraon prerušio u njega, a načelnik okruga glumi gradonačelnika, pošto ume da nosi uloge.

držte svedokinju
držte svedokinju
3 godine pre

Obavezno da svedoči i ona žena što se grli sa gradonačelnika, posle promenjenog stava da je ljuta, da ona posvedoči, pošto ga sad voli a i bila mu na miting 😀 N emoj sad opet da promeni stranu. :C

Sad će udju u novo delo korupcije. Ima zaposle na budžet po hitan postupak decu na jedno dvajes meštana, da svedoče u koris Drobnjaka.

premijer, a veze nema
premijer, a veze nema
3 godine pre

Ako može jedna prijava i protiv Brnabić Neupućene Ane, koja ad hoc zaključuje čim je delo počinio funkcioner SNS, odmah je oslobođen krivice. Sram je bilo, sklonite je nestručnu.