Coca-cola sistem pokrenuo projekat podrške ugostiteljima Vlasine

VLASINA-SURDULICA-VLASOTINCE-CRNA TRAVA-VLASOTINCE-LESKOVAC-VRANJE

(P)

Vlasina – čista ljubav, šansa za bolji nastup na tržištu

Ako je protekla godina donela išta dobro, to je svakako činjenica da su mnogi turisti po prvi put otkrivali lepote sopstvene zemlje. Vlasina je tako u 2020. bila jedna od omiljenih destinacija domaćih turista, a ruku na srce, netaknuta priroda i prilika za aktivan odmor i uživanje na Vlasinskom jezeru, ili okolnim planinama, pokazala je ogroman turistički potencijal koji je potrebno dodatno razviti i osnažiti.

Pa ipak, uprkos izvanrednoj prilici za razvoj uslovljenoj povećanim brojem gostiju, mali privrednici, naročito ugostitelji suočili su se za zatvaranjem i ogromnom neizvesnošću, što je usporilo i ugrozilo njihovo dalje poslovanje.

Prepoznajući energiju i potencijal Vlasine, ali i sa ogromnom željom da pomogne razvoj kraja u kojem, zahvaljujući Vlasinki, posluje već više od 15 godina, Coca-Cola Sistem je pokrenuo projekat Vlasina – čista ljubav. Uz podršku partnera, Kabineta ministra zaduženog za razvoj nedovoljno razvijenih opština, opštine Surdulica  i Turističke organizacije Surdulica, kompanija organizuje seriju besplatnih radionica u trajanju od 23. do 26. avgusta kako bi osnažila preduzetnike u oblasti ugostiteljstva i pomogla im da unaprede ponudu, osvoje i zadrže goste.

Zainteresovani ugostitelji mogu se prijaviti za učešće u projektu putem sajta https://vlasina-cistaljubav.rs/ ili slanjem prijave na mail info@vlasina-cistaljubav.rs. Sve detaljnije informacije se mogu dobiti putem e-mail adrese info@vlasina-cistaljubav.rs i na broj telefona +381692207014.

Sve potencijalne učesnike projekta očekuju sjajna predavanja na temu finansija, promocije biznisa, razvoja marketinga, brendiranja kao i novih modela poslovanja. Biće to i jedinstvena prilika da čuju savete i razmene iskustva sa ekspertima iz različitih oblasti poput Milana Maglova, stručnjaka iz oblasti digitalnog i social media marketinga, Slobodana Stefanovića, TV lica i poznatog kuvara, Milana Trbojevića, vlasnika sajber knjigovodstvene agencije Knjiški moljac koja nudi savete preduzetnicima u vezi računovodstvenih i poreskih pitanja, kao i mnogim drugima.

Snažan ugostiteljski sektor jedan je od preduslova razvoja turizma na Vlasini, a samim tim i razvoja kapaciteta čitave privrede ovog kraja. Održivi projekti koji osnažuju male privrednike da se nametnu na tržištu kvalitetom i autentičnošću svoje ponude, imaju izuzetan značaj naročito za mlade ljude željne znanja i uspeha, željne da iskustva ostvarenih brendova i kompanija, implementiraju u svoje poslovanje.

„Konstantno tražimo načine za unapređenje i razvoj naše privrede. Partneri kao što je Coca-Cola Sistem u Srbiji nam kontinuirano pomažu u tome, što dokazuje i aktuelni projekat Vlasina – čista ljubav koji pruža mogućnosti za širenje poslovanja lokalnih ugostitelja i potencijalno otvaranje novih radnih mesta i generalno poboljšanje života svih građana i njihovih budućih generacija“, naveo je Novica Tončev, ministar zadužen za razvoj nedovoljno razvijenih opština.

Coca-Cola Sistem deljenje znanja i dobrih praksi vidi kao jedan od najefikasnijih načina da se mali biznisi osnaže, opstanu, izbegnu prepreke i pronađu tržište. Osim edukacije, kompanija će sve učesnike, odnosno njihove biznise, promovisati na svojim kompanijskim kanalima. Takođe je planirana nacionalna i lokalna medijska kampanja, kao još jedan od načina da ugostitelji postanu vidljivi i dobiju dodatne mogućnosti za bolje pozicioniranje na tržištu.

Od kako je, zahvaljujući Vlasinki, 2005. godine započeo poslovanje u Vlasinkom kraju, Coca-Cola Sistem je u razvoj lokalne zajednice, privredu, turistički potencijal i očuvanje životne sredine, uložio preko 15.5 miliona evra. Projekat Vlasina – čista ljubav još jednom pokazuje da kompanija i te kako veruje u potencijal i energiju Vlasine i zajedno sa partnerima poziva sve ugostitelje da se priključe projektu koji će im pružiti priliku da nauče kako da nastup na tržištu učine znatno efikasnijim, ponudu zanimljivijom, a goste motivišu da se Vlasini rado vraćaju.    

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare