Članovi Gradskog veća u Vranju o Predškolskoj ustanovi „Naše dete”

VRANJE

Uslovi rada u vrtićima u Vranju su poboljšani. U mnogim objektima kako u gradu tako i u selima su urađeni sanacija i rekonstrukcija, zamenjena je stolarija, rekla je na konferenciji za novinare gradska većnica  Danijela Milosavljević nakon današnje sednice Gradskog veća.

Na sednici većnici su usvojili izveštaj, godišnji plan rada i pripremljenost za narednu godinu Predškolske ustanove „Naše dete“ u Vranju.

„Za 2021-2022. godinu u Predškolsku ustanovu je upisano 2.281 dete. Reorganizacijom je regulisana i lista čekanja od 65 dece. Nema neupisane dece. U predškolskoj pripremnoj nastavi je upisano 660 deteta, ali to nije konačan broj“, rekla je većnica.

Na sednici je bilo reči i o Projektu javno privatnog partnerstva za javnu rasvetu koji je naišao na odobravanje većnika i biće upućen Vladinoj komisiji na saglasnost.

„Na teritoriji grada ima 6.180 svetiljki. Oko 1.500 je zamenjeno led sijalicama. Planira se da sve budu zamenjene. Potrošnja je do sada iznosila skoro 4 miliona mega kilovata godišnje, a zamenom će biti ispod milion. Što je očigledan pokazatelj uštede“, istakla je većnica Milosavljević.

Ona je rekla da su većnici odlučili da žičara „Duboka 2“ ide na treću licitaciju i da će cena biti 60 posto od početne.

Izmenjeni su pravilnici za finansiranje i sufinansiranje projekata iz ekologije i utvrđen tekst kokursa. Za ove namene izdvojeno je preko milion dinara.

Gradsko veće je formiralo Organizacioni odbor za obeležavanje Dana grada – 31. januar, kao i za manifestaciju „Svetosavska nedelja“. Formirani su i  komisija i odbor za najbolje u takmičarskom i školskom sportu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare