Čitaoci predlažu: Poklanjajte učenicim generacije knjige

LESKOVAC

Naš čitalac Zoran Cakić, penzioner, komentarišući vest da je lokalna samouprava za nagradu najboljim đacima darivala bicikle, najpre pohvalio ovu inicijativu, a onda rekao da bi trebalo poklanjati i knjige.

„Bicikl je lepa nagrada, ali realno, teško da će one biti sačuvane kao knjiga. U vreme kada smo mi bili đaci na poklon smo dobijali knjige. Recimo, u školi „Petar Tasić“ su knjige dobijali svi koji su bili odlični, a ne samo vukovci. Ta knjiga jeste simbolična nagrada, možda đacima u tom trenutku i ne znači puno, ali vremenom dobija na značaju. Iako su prošle decenije od kako sam išao u školu, i dandanas se desi da neko od mojih školskih drugova povremeno pokaže knjigu sa posvetom zbog odličnog uspeha. I krene priča ko je bio dobar đak, ko je prepisivao, ko je bio štreber… Jedna knjiga nam s vremena na vreme ulepša dan.“

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Sugestija
Sugestija
2 godine pre

Penzioner Cakiċ bolje neka ide da šeta unučiċe i da hrani golubove.
Učenika generacije ima raznoraznih.
Oduvek je tako bilo, neka se gospodin priseti kako su i u njegovo vreme deca visoko pozicioniranih drugova postajali vukovci bez muke.
Zašto bi poklanjali knjige pored dece koje su ih zaslužila i deci nekih botova? Botovi povezani i sa školstvom kao i kabinetom, a navikli su da sve dobijaju na vezu, pa i diplome.

Ovo je...
Ovo je...
2 godine pre
Odgovori  Sugestija

Loša ideja,stvarno loša.