Čitaoci pitali: Blato po ulicama ostaje do daljnjega

LESKOVAC

Čitaoci Regionalne informativne agencije JUGpress su javili nama za komunalne probleme koje imaju oni ili ceo komšiluk i kraj.

Mi smo pitali Javno preduzeće Urbanizam i izgradnja.

Evo pitanja i doslovnih odgovora

1. U naselju Dubočica  u ulici Svetozara Miletica čovek kaže da živi u kući koja ima dozvolu i upotrebnu dozvolu ali nema prilaznu ulicu i da je to problem koji prijavljuje godinama

2.U ulici Djuke Dinića(prvi deo) ljudi se žale da gaze blato. Šta je problem?  

3. Na blato se žale i u Omladionskoj ulici u prvom delu, pored vrtića kao i u Gračaničkoj ulici.

U čemu je problem u ovim ulicama i kad će on biti rešen?
4. Čitaoci javljaju  da se ispred vrtića “Lane” u naselju Zele Veljković formira bara uvek kada padne kiša i da ležeći policajci na kolovozu sprečavaju oticanje vode.
Zbog toga roditelji moraju da , kroz tu baru, pronose svoju decu do vrtića.

Ko je nadležan da ovo reši?  

  1. Za problem u ulici Svetozar Miletić, u naselju Dubočica, molimo Vas da precizirate o kom se tačno objektu radi (broj kuće ili broj katastarske parcele) kako bismo mogli da damo tražene informacije.
  2. Prema važećem PGR-u 15 južni deo ul. Đuke Dinić (neasfaltirani deo južno od ukrštaja sa ul. Vuka Karadžića) planiran je u gabaritu kolovoza širine 7,0m, bez trotoara i sa slepim završetkom. Kako se planirane niše u funkciji okretnice i lepeze na raskrsnici sa ul. Vuka Karadžića nalaze na privatnom zemljištu, nisu se stekli uslovi za realizaciju ove saobraćajnice prema datom regulacionom planu. Postoji mogućnost uređenja saobraćajnice u postojećem gabaritu prema faktičkom stanju. Neophodno je izraditi projektno – tehničku dokumentaciju potrebnu za dobijanje odobrenja za izvođenje radova kao i obezbeđivanje neophodnih sredstava i planiranje realizacije ove investicije, što je u nadležnosti Gradske uprave, Odeljenje za komunalno – stambene poslove, saobraćaj i infrastrukturu.
  3. Prema važećem PGR-u 15 južni deo ul. Omladinske (neasfaltirani deo južno od ukrštaja sa ul. Braće Đorđević do ul. Tekstilne) planiran je u gabaritu kolovoza širine 3,5m kao pešački i protivpožarni prilaz. Postoji mogućnost asfaltiranja ili popločavanja ovog prilaza. Neophodno je izraditi projektno – tehničku dokumentaciju potrebnu za dobijanje odobrenja za izvođenje radova kao i obezbeđivanje neophodnih sredstava i planiranje realizacije ove investicije, što je u nadležnosti Gradske uprave, Odeljenje za komuanlno – stambene poslove, saobraćaj i infrastrukturu.
  4. Usvojenim planskim dokumentom – Plan Generalne regulacije (PGR 12), “Vaskovo naselje”, na potezu sadašnje Gračaničke ulice predviđena je saobraćajnica ukupne širine 5,0 metara. Postojeće katastarsko stanje ne zadovoljava uslove izgradnje saobraćajnice u planiranom gabaritu. U tom smislu, potrebno je prvo izvršiti parcelaciju i rešiti imovinske odnose, kako bi se formirala građevinska parcela na kojoj bi bila moguća izgradnja pomenute saobraćajnice. Nakon rešavanja imovinskih odnosa i okončanja procedure vezane za formiranje građevinske parcele, neophodno je izraditi projektno – tehničku dokumentaciju potrebnu za dobijanje odobrenja za izvođenje radova kao i obezbeđivanje neophodnih sredstava i planiranje realizacije ove investicije, što je u nadležnosti Gradske uprave, Odeljenje za komuanlno – stambene poslove, saobraćaj i infrastrukturu.
  5. U ulici Maksima Đurovića, kod vrtića “Lane” u naselju “Zele Veljković”, očišćeni su svi gajger slivnici, navodi se u odgovoru koji je stigao iz JP “Urbanizam i izgradnja Leskovac”

Foto: Ulica Omladinskih brigada

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Ivana
Ivana
4 godine pre

Molim vas kažite mi šta je sa Vojvodjanskom ulicom, koja nema ni ulaz u ulicu. Tu gde prinudno prolazimo ne mogu da se mimoidju pešak i automobil. Ne daj bože da se nešto zapali ne bi mogao vatrogasni kamion da prodaje, a da ne pričam za blato to nam je u ovom slučaju najmanji problem. Placevi su kupljeni od opštine.