Čitaoci javljaju: od podneva zatvoren trotoar od Robne do Modne kuće, gradjani idu kolovozom

LESKOVAC

Da je Leskovac grad u kome se stvari baš ne vodi računa o potrebama gradjana pokazuju fotografije koje nam je poslao čitalac JUGpressa danas oko podneva.

Na njima se vidi da su izvodjači radova ogradom u potpunosti zatvorili trotoar od Robne do Modne kuće pa građani koriste ulicu kojom se kreću automobili.

Čitaoci kažu da na gradilištu nisu videli radnike i da je nejasno zašto su onda, ako već ne izvode radove, zatvorili trotoar.

Jutros je , prema fotografijama našeg čitaoca, situacija bila malo drugačija .

Trotoarom u najužem centru se moglo ali samo delimično.

Regionalna informativna agencija JUGpress poziva građane i građanke da nam šalju fotografije, tekstove i video snimke vezane za komunalne probleme u svom komšiluku, ulici, naselju, selu, gradu ili opštini .

Vaše priloge objavićemo na sajtu JUGpressa i tako probleme učiniti vidljivim.

Prati
Obavesti me o
guest

5 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
savet
savet
2 godine pre

Novinari moraju da zovu i pitaju za proceduru. Svaki gradjevinski ptojekat ima saobracajni elaborat koji sadrzi uticaj projekta na staticki i dinamicki saobracaj za vozila i ostale ucesnike, pesake koji jasno opisuje alternativne pravce, o cemu postoje javna obelezja na terenu a sto prilikom kontrole inspektornutvrdjuje uvidom u elaborat koji potpisuje gradska uprava, odeljenje za saobracaj, koje u saradnji sa saovracajcima regulise primenu elaborata dok traje projekat. Molim Vas, da podignete nivo ako kritukujete vlast i projekte. Jer mozda elaborat nije ni uradjen, a vi ni ne znate da li je obavezan i da je inspekcija nadlezna. Novinari poducavajuci gradjane, podizu standar, bezbednost. Nije dovoljno objaviti bez preduzetih mera. Jer sta ako niko ne reaguje, sto se cesto desava? Zato trazite 1.izjavu investitora, 2.izjavu saobracajne inspekcije, 3.izjavu uprave odeljenja za saobracaj i 4.izjavu saobracajne policije. Ukrstanjem njihovih izjava, tacno ce se pokazati ciji je propust. Vase pitanje njima glasi: Koja je procedura regulisanja kretanja ucesnika u saobracaju u ovom slucaju, pa im opisite slucaj. Cekamo odgovore. Bice zanimljivo. Pozdrav

Madre
Madre
2 godine pre

Gradjani neka predju preko puta. Mozda radnika nije bilo u trenutku kada je “citalac” prolazio, a stalno se radi.

Slavisa
Slavisa
2 godine pre
Odgovori  Madre

Odgovorno
Pre otvaranja gradilista postave se obavestenja/uputstva za gradjane, kao npr. “Pesaci predjite na drugu stranu, ovde je gradiliste”. Nisam video da je tako nesto postavljeno. A na tom delu trotoara se nalazi i autobusko stajaliste za koje uopste nema obavestenja da li je ukinuto ili je premesteno. Pa, gradjani, mnogo vi ocekujete ako ste mislili da ce se nadlezni o tome pobrinuti!

olivera
olivera
2 godine pre
Odgovori  Madre

Ti građani, kojima tako bezobrazno pod lažnim imenom i za kažeš da pređu preko puta, plaćaju i tebi platu dok sedis u kabinetu i smišljaš pakosti za botovanje, nemoj to da zaboraviš. i tebe će ovaj ubrzo da šutne. a kad već znaš da radnici rade, daj slike da vidimo

predrag
predrag
2 godine pre
Odgovori  Madre

Svakodnevno prolazim pored tzv.gradilista ,ali retko kad vidim da par njih kao nesto radi . Stoga ,sticem utisak da je rok izgradnje predimenzioniran ,u cilju opravdanja velike sume novca koja je dogovorena za taj posao,i sve mi vise lici na renoviranje skole koja je enormno placena i jos uvek nije zavrsena ,a kad ce na zna se.I tamo nema vidljivih izvodjaca radova.