Čitaoci javljaju: Ispred vrtića Lane bara uvek kad padne kiša

LESKOVAC

Čitateljka Regionalne informativne agencije JUGpress poslala je fotografije za koje navodi da su snimljene ispred vrtića “Lane” u naselju Zele Veljković u Leskovcu pre nekoliko dana, kada je padala kiša.

“Ovo je ispred vrtića Lane u naselju Zele Veljković, kad pada kiša. Postavljeni su ležeći policajci koji zadržavaju vodu pa je nemoguće da se udje u vrtić, roditelji nose decu u rukama i gacaju po vodi”, navodi čitateljka.

Opisana situcija se vidi i na fotografijama.

Prati
Obavesti me o
guest

6 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Sanja
Sanja
2 godine pre

Treba sa dodjete u Vaskovo naselje,da vidite.To nisu bare,nego JEZERA,gde deca prolaze kad idu u skolu!!!

Ivan
Ivan
2 godine pre

Još veći je problem u vrtiću u dubočici gde deca udišu zimi dim iz toplane bez filtera. Snimite sva vozila su uništena u majora tepića zamislite kako je jadnim dečjim plućima.

Pera
Pera
2 godine pre

A ispred vrtica Bambi nije vazno da li je bara. On jos uvek ne radi, uprkos peticiji roditelja, nakon 7 meseci rekonstrukcije koja je trebala da traje 60 dana.

dajte podatke
dajte podatke
2 godine pre
Odgovori  Pera

Ko je izvodjac? Ko kasni? A ko je investitor koji tolerise kasnjenje u dilu s izvodjacem ?

model za odbornike
model za odbornike
2 godine pre

Posto se po preduzecima kriju razne prljavstine, kao sto je slucaj sa neresenim problemima u gradu koje jugpress pokusava da resi, mislim da je Vas model primenljiv i odbornicima koji hoce da rade u interesu gradjana. Predstavnici odbornika treba pred ovu sednicu skupsTine da pozovu zaposlene da im dostave nepravilnosti u radu preduzeca u kojem rade, da bi to odbornici izneli na skupstinu, da gradjani cuju. Jer zaposleni se plase da to iznesu da ne bi bilI sikanirani, otpusteni. A odbornici nemaju sve informacije jer rukovodStvo salje samo lepu sliku o sebi. Procitali smo sta se sve desava kad zagrebes u poslovanje. Zato, odbornici, pozOvite zaposlene da vam samo kazu, moze i telefonom, a moze i mejlom, da biste mogli da zloupotrebu polozaja iznesete u javnost. Nije bitno sto to sluzbeno nije dokazano. Svaka osnovana sumnja, po prijavi zaposlenog odborniku mora biti izneta u javnost sa prozivkom da ostali organi krenu da rade svoj posao. I da organi ne rade posao, kad gradjani to vide, sve ce manje da glasaju polItiku koja je otkupila organe da rade samo u interes vlasti, a ne svojih gradjana. Odbornici, sledite Ljiljanin primer. Polozili ste zakletvu da pre svega radite u interesu svojih gradjana. Sve drugo, funkcije, politicari, sve je prolazno.

zahtev gradskom vecu
zahtev gradskom vecu
2 godine pre

Tacno je da je godinama tako i direkcija jos sa direktorom pre ovoga nije nista uradila, mada je i ovaj sada tada bio tehnicki. To su korekcije koje traze finansijska sredstva a ne mozes da se pohvalis da si nesto veliko uradio kao za slikanje. A deci i roditeljima bi puno znacilo. Treba denivelisati pad ulice ka slivnicima, rekonstruisati deo puta, ako nema slivnike, vezati za kanalizacionu mrezu, ako ima blizu kanalizacija. Ako nema i to treba dograditi. Roditelji bi mogli gradskom vecu da traze rekonstrukciju prilaza, uz obrazlozenje. Problem je sto je pocetak godine, a budzet je vec isplaniran. On ima uvek rezervu i mogucnost kasnijeg rebalansa, da se sredstva preusmere na ovu sanaciju.Uopste nije losa ideja da mediji, u ovom slucaju jugpress, bude medijator, da posreduje, jer ima jaca sredstva obavestavanja, izmedju gradskih izvodjaca i finansijera i gradjana, zainteresovanih roditelja. Tako cemo ispratiti sta je uradjeno. Od kukanja i zalbi nema koristi. Direktori se plase, ne smeju da podnose zahteve. To mogu saveti roditelja, ali i mediji na zahtev roditelja.Na pisanja je vlast ogoogleala, ne mari mnogo, da ponisti znacaj medija. Ali ako sacekate roditelje na ulazu i ponudite pomoc, neka se upisu, sa maticnim brojevima na definisan zahtev za resavanje problema pristupa tokom kisnih perioda i uopste perioda padavina, kad zbog vode postaje nepristupacno. Direkciji se ovo nece dopasti, ali imali su tolike godine da primete problem i predloze sami njegovo resenje. Navikli su da rade po nalogu vlasti, a ne po nalogu gradjana.Tu je problem. I oni se plase vlasti. Nedostatak kapaciteta je uvek razlog za strah. CIm ga nemas, ti se plasis.Ai biraju ih takve, plasljive.