Čitaoci javljaju: I građani iz Turekovca noćas posle posla išli peške, “Frenki” ukida prevoz a vlast ne reaguje

LESKOVAC

Privatni autoprevoznik “Frenki” juče je obustavio prevoz posle 15 sati prema Turekovcu, javljaju čitaoci Regionalne informativne agencije JUGpress.

Tako je ovaj auto prevoznik posle ukidanja prevoza do Vinarca i Donjeg Stopanja pre nekoliko dana, pokazao da ne haje za odluke gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića i Gradskog veća da auto prevoznici moraju da poštuju red vožnje.

Doduše, ova odluka, doneta na predlog Cvetanovića na sednici Gradskog veća održanoj sredinom juna, je čisto bacanje prašine u oči građanima jer valjda po ugovoru koji su zaključili sa “Frenkijem” i ostalim prevoznicima oni imaju obavezu da poštuju red vožnje, koji su sami predložili, a da je obaveza gradske inspekcije i Odeljenja za komunalno-stambene poslove, saobraćaj i infrastrukturu, kojima je to u opisu posla, da (ne)poštovanje reda vožnje kontrolišu i sancionišu.

Da li je to uradila Gradska inspekcija ne znamo jer već pet dana ne odgovaraju na pitanja vezana za samovoljno ukidanje prevoza građanima do Vinarca i Donjeg Stopanja.

A naši čitaoci kažu da su siinoć ljudi koji su radili drugu smenu do 22 h od Leskovca do Turekovca morali pešice jer autobusa nije bilo .

Ova linija je , inače, deo gradskog prevoza koji saobraća do kafane stare stočne pijace, Donjeg i Gornjeg Sinkovca i Turekovca.

Javljaju nam i da je “Frenki” , sem svih polazaka posle 15 sati, ukinuo i polaske u sedam, jedanaest i dvanaest pre podne.

Kažu i da nije normalno da autobusa nama a da niko iz gradskih vlasti ne reaguje na ovakvo maltretiraje građana i ne obezbedi im normalna prevoz.

Podsećaju da oni taj prevoz uredno plaćaju i preko mesečnih i preko dnevnih karti a da im je usluga ukinuta bez najave i obrazloženja.

Zanimljivo je da na ovo , sem vlasti, ne reaguje ni leskovačka opozicija pa građani zaključuju da su oni koji ne žive u gradu važni i jednima i drugima samo kad treba da glasaju i plaćaju poreze

Prati
Obavesti me o
guest

3 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Potop
Potop
1 godina pre

Bolje i ne zaslužuju.Neka se prodaju za poslove po bezveznim fabrikama pa neka idu peške ovo je i onako postao samo seljački grad.Građana više nema.

Đorđe
Đorđe
1 godina pre

Leskovac ima GRADSKI-Prigradski PREVOZ?
BOLJE DA JE DOŠAO BOBIVIT NAJVEĆI MONOPOLISTA POSLE EXPRESS I LASTE

STOP PLACANJU PREVOZNICIMA
STOP PLACANJU PREVOZNICIMA
1 godina pre

Kako vlast da reaguhe kad im je Frenki poslodavac. Mi placamo, autoprevoznik vozi botove na miting, pa kad krene posle ko sada da vrslja, vlast ne sme da pisne, a radnici i njihove porodice trpe. UKINITE PREVOZ, NEMA PARA PREVOZNICIMA IZ DZEPOVA GRADJANA.