Čitaoci javljaju: Fakulteti naplaćuju potvrde za besplatne vaučere

NIŠ

Čitaoci Regionalne in formativne agencije JUGpress javili su nam se sa tvrdnjom da Pavni i Elektrotehnički fakultet u Nišu naplaćuju 1.000 dinara izdavanje potvrde o redovnom studiraju da bi mogli da traže besplatne vaučere za letovanje u Srbij.

Preneli su nam i da je ova potvrda besplatna za novčanu pomoć ali ne i za besplatne vaučere .

Pitanja zašto je to tako i zašto se naplačuje toliko slupo ova potvrda uputili smo dekanima Eletrotehničkog i Pravnog fakulteta Univerziteta u Nišu.

Odgovor sa Pravnog fakuletat ni posle pet dana nismo dobili.

Odgovor dekana Elektrotehničkog fakulteta prenosimo u nastavku teksta.

“U skladu sa važećom Odlukom o naknadama za pružanje usluga iz obrazovne delatnosti Elektronskog fakulteta u Nišu, studentima Fakulteta se ne naplaćuje izdavanje uverenja o statusu studenta koje služi za potrebe regulisanja: zdravstvene zaštite, odsluženja vojnog roka, smeštaja u studentske domove, korišćenja studentske menze, studentskih kredita, stipendija, porodične penzije, zdravstveno potpornog udruženja, dečijeg dodatka, smeštaja deteta u predškolsku ustanovu, alimentacije, javnog prevoza, socijalnog osiguranja, ostvarivanja prava iz socijalne zaštite, izdavanja vize i novčane pomoći.

U skladu sa navedenom Odlukom, kada je u pitanju izdavanje potvrda za druge svrhe, one spadaju u potvrde po posebnom zahtevu, čije se izdavanje naplaćuje 1.000 dinara.

Napominjemo da je navedena Odluka doneta 2013. godine, i da se od tada utvrđeni iznosi nisu menjali.

Do sada nije bilo inicijative Studentskog parlamenta Fakulteta za izmenu navedene Odluke po ovom pitanju. Ukoliko ovakva inicijativa bude podneta biće razmotrena na Savetu Fakulteta, koji je nadležan da odlučuje po ovom pitanju.

S poštovanjem,
Prof. dr Dragan Mančić, dekan

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare