Broj zaposlenih, odsutnih zbog korone se smanjuje

LESKOVAC

Broj zaposlenih, odsutnih zbog korone se smanjuje, a Privredna komora apeluje na kompanije da se i dalje pridržavaju mera za sprečavanje širenja virusa, kako bi se  trend smanjenja zaraženih radnika nastavio.

Od ukupno 383.928 zaposlenih u anketiranim kompanijama, zbog korone je trenutno odsutno 12.625, što je 3,29 posto, što,  u poredjenju sa prošlom nedeljom, predstavlja pad od 0,11 posto.  

Podaci  Privredne komore Srbije od 3. februara pokazuju da je nastavljen sedmonedeljni trend poboljšanja epidemiološke slike u privredi, a poštovanje mera i preporuka, obezbedilo bi dalji pad broja zaraženih radnika.

Prema strukturi, najveći broj inficiranih evidentiran je u privrednim društvima sa  do 1oo  zaposlenih (5,56 %), dok je u velikim kompanijama manje od tri procenta zaraženih.

Najviše odsutnih je u Užicu (7,06%), Novom Sadu (5,02%) i Pančevu (4,08%), a medju najpogodjenijim delatnostima je kreativna industrija sa 6,52 odsto. Broj  radnika zaraženih koronom, najmanji je u oblasti energetike i rudarstva – 1,98 procenata.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare