Čitaoci javljaju: Bahati vozači lome i bandere

LESKOVAC

Čitaoci Regionalne informativne agencije JUGpress javljaju da je pred Uskrs, na Veliki petak oko 18, 50 polomljena bandera u ulici Dragana Tomića iza Hemijske skole.

Navode da je vozač pobegao sa lica mesta i da je, navodno, pronadjen.

Pišu da je izbegnuta tragedija jer su gosti, koji su dolazili u posetu porodici u ovoj ulici, zakasnili par minuta.

“Bahata vožnja redovna je pojava ovde u oba pravca, bez obzira na ograničenje” , pišu naši čitaoci.

Navode da je njihov predlog da se ovde postave ” ležeći policajci” ili da se most prepravi samo za pešake.

Kažu i da je do sada više puta udarano u ovaj most i da su otkidani delovi ograde.

Poslali su nam i fotografije. (kraj) ČJ/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Komšija iz susedne ulice
Komšija iz susedne ulice
1 godina pre

Najpre treba ulicu Dragana Tomića (kao i sve paralelne slepe ulice od Hemijske škole do Zdravlja) ponovo asfaltirati i urediti, kao i reparirati most preko Veternice koji je postao glavno čvorište za ulazak u jugoistočni deo grada, a time i trpi posebno operećenje (valjda nadležni saobraćajni inženjeri znaju to). Vlajkova ulica je postala poligon za bahate vozače. Od brze vožnje (i vožnja preko 40km/h) u naseljenom mestu je brza do bahatog parkiranja. Drage komšije i pored toga što imaju velika dvorišta, obožavaju da parkiraju na trotoaru i pored znakova zabrane parkiranja i zaustavljanja. O parkiranju bahatih sugrađana i dostavnih vozila ispred obližnje farbare i marketa izlišno je govoriti. Trebalo bi uputiti jedano novinarsko pitanje nadležnima u gradu i saobraćajnoj policiji kako misle da reše ove probleme koji sve češće iritiraju naše građane. Da li treba da se desi neka trakedija (nedajbože), pa da se pokrenu iz mrtvila.

Pravda
Pravda
1 godina pre

Nema oravdanja za ovaj slucaj jer duzina ulica od Vlajkove do bandere je manja od 50 metara i lako je pretpostaviti sa kojom brzinom je doticni “uleteo” u ulicu sa Vlajkove ulice a ogranicenje je na 30km/h? Ulica nema adekvatne trotoare a i to sto ima nije uredjeno celom duzinom. Mislim da je ova ulica odlican primer za izradu nekog seminarskog rada iz psihologije licnosti jer samo oni mogu objasniti motive i namere vozaca koji nadolaze iz oba pravca u ovu ulicu i iz Vlajkove ulice i iz pravca mosta na Veternici, koji po pravilu ubrzavaju svoja voznju na brzinu preko 50km/h, a o svemu “svedoci” i ograda mosta a sada i bandera a niti krace ulice niti vece brzine. Kada se na to doda saobracaj teretnih vozila koji izbegavaju kontrolu saobracajne policije kao i vucnih vozila i gradjevinskih masina firme koja se nalazi pored ovog mosta i separacije koja je tu podignuta odavno slika je kompletna, posto je ovo asfaltiranjem postao pravac prolaza za stocnu pijacu i transport ogrevnog materijala iz jugozapadnog dela grada kao i autobusa.Sto se tice mosta on je nakon poplave u Leskovcu 1983. ponovo radjen na osnovama starog mosta ali je predvidjena nosivost 3 tone! Znak o dozvoljenoj tezini je naravno uklonjen jer ne odgovara onima koji taj most koriste i pitamo se samo kada ce doci do pucanja istog i ne daj Boze propadanja nekog vozila. Ideja sa lezecim policajcima je dobra a za pocetak jedno vozilo saobracajne policije sa radarom bi bilo odlicno i preventivno resenje.Dovoljan primer bahatosti je slucaj bandere ali i promene iste kada radnici EPS-a od takvih vozaca nisu mogli da normalno izvrse zamenu iste u utorak 18.4. jer su i pored parkiranih vozila EPS-a i postavljene signalizacije bili uporni da prodju u oba pravca i pretili cak i fizickim obracunom radnicima EPS-a. Navode mozete lako proveriti sa ekipom iz EPS-a koja je izvodila radove uz sve pohvale za njih na azurnosti i strpljenju.
Resenje je tu, samo je u pitanju volja gradskih vlasti.