Čitaoci javljaju: Autoprevoznik “Frenki” samovoljno prestao da vozi do Vinarca i Donjeg Stopanja, lokalne vlasti ne reaguju

LESKOVAC

Čitaoci Regionalne informativne agencije JUGpress javljaju da je autoprevoznik “Frenki” samovoljno od danas prestao da vozi na relaciji Leskovac-Vinarce-Donje Stopanje.

Ovu autobusku liniju je “Frenki” dobio od grada Leskovca ali iz lokalnih vlasti danas nije bilo nikakvih reakcija na činjenicu da su stanovnici dva velika sela u okolini Leskovca ostavljeni bez autobuskog prevoza.

Na pitanje šta se dešava sa tim odovor nismo dobili ni od gradske inspekcije.

Meštani ovih sela su ogorčeni.

Kažu da su za činjenicu da od danas neće imati autobusku prevoz saznali sinoć od vozača autobusa koji im je to rekao.

Navode da “Frenki” kao razlog za samovoljnu obustavu saobraćaja navodi “divlje prevoznike” a meštani se pitaju kako ovaj autoprevoznik rešava taj problem time što kažnjava građane.

Naši čitaoci smatraju i da autoprevoznik takvu odluku ne bi mogao da sprovede u delo da nema ozbiljnu podršku iz samog vrha lokalne vlasti.

Smatraju da tome u prilog govori i ćutanje gradskih vlasti čitavog dana i nepreduzimanje nikakvih mera da bi rešili ovaj problem građana.

Našu čitaoci kažu i da je obaveza gradskih vlasti da im obezbede adekvatan prevoz do Leskovca i nazad jer nemaju svi privatne automobile koje bi mogli da koriste za odlazak na posao.

Kažu i da je zanimljivo da “Frenki” nije prestao da vozi radnike “Aptiva” i “Jure” do ta sva sela već samo druge građane..

Tvrde da je ovaj auto prevoznik, koristeći koronu kao izgovor, značajno redukovao red vožnje i da se vrlo često dešava, naročito ujutro kada ljudi idu na posao , da kasne njihovi autobusi.

Zbog toga su, kažu, bili prinuđeni sa često plaćaju i taksi da ne bi kasnili na posao iako su već kupili mesečnu kartu kod “Frenkija”.

Kažu da je poseban problem to što ovaj auti prevoznik nije želeo da uskladi vreme polaska autobusa iz Leskovca sa završetkom popodnevne nastave u srednjim školama pa su roditelji morali da idu po svoju decu ili da im plaćaju taksi iako su već platili “Frenkiju” mesečne karte.

Pišu nam i da sve ovo znaju i u savetu njihove mesne zajednice ali, tvrde, i lokalna vlast i nadležna inspekcija i da niko ništa nije preduzeo.

Zanimljivo je da je Gradsko veće nedavno odobrilo povećanje cene za gradski i prigradski saobraćaj za 30 posto i tako, praktično, legalizovalo samovoljno poskupljenje prevoza koje su “Frenki” i drugi prevoznici primenjivali od novembra meseca.

A gradonačelnik Leskovca je na poslednjoj sednici Skupštine grada rekao da su autoprevoznici nezadovoljni odobrenim povećanjem i da najavljuju da će obustaviti prevoz.

To se danas i desilo za meštane Vinarca i Donjeg Stopanja.

Zanimljivo je da ih je na to upozorio čovek koji je na poziciji gradonačelnika da bi rešavao probleme i potrebe građana, od čijih para i prima platu, a ne da štiti interese privatnika koji gradske resure ( ugovor za prevoz je jedna od njih) koriste kako oni hoća.

Prati
Obavesti me o
guest

3 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Zabrinut
Zabrinut
2 godine pre

Основно уставно право на слободу кретања је укинуто. Устав је највиши правни акт сваке државе…такође је основно уставно право излазак и блокирање како би се исказало незадовољство

Bata
Bata
2 godine pre

Samovoljno ponašanje, oduzeti liniju i dati normalnom prevozniku

Bobe
Bobe
2 godine pre
Odgovori  Bata

Eo Frenki ti pohvalio komentar hahahahaha…Baš ga zabole za komentare, on je uplatio i sad može da radi šta hoće. I ne samo Frenki.