Čitaoci javljaju: Automobil stranih tablica zauzima mesta za osobe sa invaliditetom, parking servis ne reaguje

LESKOVAC

Čitaoci Regionalne informativne agencije JUGpress javljaju da ispred Udruženja paraplegičara u ulici 7.juli uporno parkira automobil austrijskih tablica, tako što zauzima 2 mesta određena za osobe sa invaliditetom.

Naši čitaoci kažu da automobil nema istaknuto obeležje da je registrovan na ime osobe sa invaliditetom.

Parking servis, i pored usmenog i pisanog obraćanja očigledno ništa nepreduzima, navode naši čitaoci.

Da li su Austrijanci domaći u Leskovcu, da li su povlašćeni, da li Parking servis drugačiji odnos prema stranim vozilima ili je nemoćan, ostaje nejasno, navode naši čitaoci.

Prati
Obavesti me o
guest

7 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Neven
Neven
2 godine pre

Na fotografiji se jasno vidi da je vozilo na trotoaru, parking servis nema ovlašćenja za trotoar, već komunalna ili saobraćajna policija. A to što osobe kupuju vozila i preprodaju kako bi registracija bila dosta manja i ostvarili druge beneficije je priča za ozbiljne organe.

Jedan OSI koji smeta srBskim eugeničarima
Jedan OSI koji smeta srBskim eugeničarima
2 godine pre

Pouzdano znam da je to auto osobe sa invaliditetom, sportiste, člana udruženja ispred kojeg je parking. Verovatno je automobil u procesu registracije na naše tablice, ali se čovek mora nečim prevoziti. Inače, ispred tog udruženja postoji ŠEST mesta rezervisanih za OSI plus jedno ispred obližnjeg marketa, ali su uvek zauzeta. Lično, ne verujem da baš svakog dana po šestoro osoba sa invaliditetom tu parkira svoje automobile. Obeleženih mesta za parkiranje osoba sa invaliditetom je premalo u gradu. A i to što je, kao obeleženo, nije obeleženo prema propisima (propisno su obeležena u Lidlu, Rodi, Idei, ali ona nisu javna). Takođe ta mesta su često zauzeta. Tom zauzeću često kumuju sami radnici parking servisa jer dozvoljavaju tj ne prijavljuju vozila koja nisu u sistemu.
Predlažem (možda po 100ti put) najobjektivnijoj redakciji da pođe u jednu patrolu sa nekim nadležnim iz parking servisa i prekontrolišu sva parking mesta za OSI u gradu kojih je garantujem ispod 10% od postojećih koliko je po zakonu. Imaćete materijala za feljton, a ne za tekst 🙂

CUKAM ☆
CUKAM ☆
2 godine pre
Odgovori  Jugpress

Ma sve sami strucnjaci.. A covek koji vozi taj mercedes na austrijskim tablicama, je paraplegicar i u invalidskim kolicima je, uvek mu neko pomaze kad dodje na poso i kada treba da ide kuci.. a cudi me da vi iz zute stampe niste videli taj auto na tom mestu, covek se svaki dan parkira godinama i ima oznaku da je invalid.. plus toliko gluposti su prisutne po gradu, a vi se hvatate za stvar, koja nema veze.. covek ima parking mesto tu , iako je na trotoaru obelezeno je.. pisite o drugim stvarima nemojte o ovome..

nije žvaka za seljaka
nije žvaka za seljaka
2 godine pre
Odgovori  CUKAM ☆

bugarče sa f dijagnozom ti kad napraviš portal tad odlučuj o čemu će da s epiše

Realan
Realan
2 godine pre

Auto je zauzeo dva mesta. Vlasnik verovatno misli da je nedodirljiv.

Pete
Pete
2 godine pre

Auto jeste vlasništvo osobe sa invaliditetom, jer ako se pogleda unutra vidi se da je prilagodjen za osobu sa invaliditetom