Čitaoci javljaju: Auto prevoznik “Frenki” povećao cenu prevoza, nadležni kažu da nisu dali saglasnost

LESKOVAC

Čitaoci Regionalne informativne agencije JUGpress javljaju da je Auto prevoznik “Frenki” , koji je dobi saglasnost i sklopio ugovor sa upravom grada Leskovca o obavljanju prevoza putnika na nekoliko linija, pre oko mesec dana povećao cenu karata za oko 30 posto.

Nadležne službe u Leskovcu tvrde da on za to nije dobio saglasnost .

To da nije dobio saglasnost za povećanje cene prevoza tvrdi i gradonačelnik Leskovca i o tome je javno govorio prilikom susreta sa privrednicima.

JUGpress je odgovor na pitanje da li “Frenki” ima saglasnost za povećanje cene karata i ko mu je dozvolio da značajno rediguje, kako nam javljaju čitaoci , broj polazaka na liniji Leskovac – Vučje a da nedeljom tih polazaka skoro uopšte i nema, zatražio od nadležnih gradskih službi još krajem prošlog meseca.

Odgovore smo dobili vrlo brzo ali ih nismo odmah objavljivali jer smo hteli da testiramo da li će te službe, koje su kroz naša pitanja dobile informaciju šta de deđava na terenu, možda urdaiti svoj posao i naterati ovog auto prevoznika da poštuje prpisie.

Više građana nam je prenelo da je stanje na njihovim linijama sa cenama karti i polascima i dalje isto,

JUGpress će o ovoj pojavi pisati i narednih dana.

I postavljati ključno pitanje, kako je moguće da jedan auto prevoznik ukida linije kad hoće, povećžava cenu prevoza bez saglasnosti a da niko od nadležnih ne reaguje i sa čim je to povezano?

Prati
Obavesti me o
guest

4 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Leskovčanka
Leskovčanka
1 mesec pre

A autobusi katastrofa stari i štrokavi.

Mnogo ste isti
Mnogo ste isti
9 meseca pre

Ovaj autoprevoznik svakog dana staje u, donekle uskoj ulici Pana Đukića, i to na mestu koje nikako ne može da bude stajalište jer se nalazi ispred semafora i obavezno zakrči saobraćaj. Ne znam čime je vlasnik zaslužio da se nekažnjeno bahato ponaša. Verovatno besplatnim prevozom na raznorazne mitinge. Saobraćajna inspekcija, šta to beše?
Takođe ne znam čime su zaslužili pojedinci da parkiraju aute ispred bivšeg Doma JNA ili ispred pešačkog mosta kod “šumsko”. Što ne pitate nadležne, imamo pravo i to da znamo, kao što imamo pravo da znamo kako se troši budžet.

Zabrinut
Zabrinut
9 meseca pre

Линија 1 за Винарце је повећана са 70 на 90 динара…нељубазни су,касне,проредили скроз покрете..раније смо имали на сат времена превоз сад после пола 4 не можеш да се вратиш из града… дно дна

Kritički osvrt
Kritički osvrt
9 meseca pre

Najgori prevoznik ikada! Prastari autobusi, koji kasne, a neretko se dešava i da uopšte ne dođe autobus koji po redu vožnje treba da saobraća. Osoblje u autobusima neprofesionalno (a sigurna sam i užasno plaćeno i ko zna koja su im prava sve prekršena), dispečeri lažu da na sajtu postoji objavljen pravi red vožnje, dok zapravo već godinu i po nigde nisu zvanično objavili PRAVO vreme polaska!
Najbolje bi bilo kad bi svi mogli da ih bojkotuju, pa da im lepo propadne firma, da se više ne bahate i ne iživljavaju nad ovim jadnim narodom koji ih finansira (većina ljudi koji se voze ovim autobusima su sirotinja i za njih stvarno jeste ogromna poteškoća ovakvo poskupljenje, a mnogima je to jedina opcija dolaska do grada).