Cirkus u Vlasotincu, Skupština u junu 2019 godine odlučila protiv izgradnje mini hidroelektara a dozvolu mu dali u decembru !

VLASOTINCE

U sredu 18.avgusta u sali bioskopa u Vlasotincu održaće se javna prezentacija i javna rasprava o Studiji o proceni uticaja na životnu sredinu projekta izgradnje MHE Besko, kompanije Vater grin enerdži iz Kumareva, saopšteno je danas iz kabineta predsednika opštine Vlasotince.

To praktično znači da odluka odbornika Skupštine opštine o zabrani izgradnje minihidrolektrana na području opštine Vlasotince od 21. juna 2019. godine ne važi?.

Tek “Odeljenje za urbanizam, privredu, zaštitu životne sredine i imovinsko-pravne poslove obaveštava javnost da se uvid u studiju može izvršiti u prostorijama Opštinske uprave u Vlasotincu u kancelariji broj 29, od danas do 18.avgusta, svakog radnog dana od 10 do 11 sati.
Skupština opštine Vlasotince donela je na sednici 18.marta ove godine odluku o zabrani gradnje malih hidroelektrana na svojoj teritoriji, ali je investitor za ovu lokaciju dobio dozvolu u decembru 2019.godine u skladu sa zakonom . (!!???????)

Odbornici u Vlasotincu protiv izgradnje minihidroelektrana

  • “Investitor je izradio Studiju o proceni uticaja na životnu sredinu i javna rasprava bila je zakazana za decembar prošle godine, ali je odložena zbog zabrane okupljanja i ponovo je zakazana za 18.avgust. Nakon što bude održana javna rasprava, tehnička komisija daće svoje mišljenje i nakon toga nadležni organ, odnosno Odeljenje za urbanizam donosi konačnu odluku o davanju ili ne davanju saglasnosti na navedenu studiju – kaže savetnik za zaštitu životne sredine i ruralni razvoj Miloš Radosavljević.
    Organizacije, institucije i zainteresovana javnost mogu podnositi primedbe, sugestije i mišljenja na izloženu studiju za vreme trajanja javnog uvida u kancelariji broj 29, kao i u toku javne prezentacije, odnosno rasprave”, navodi se u saopštenju iz kabineta predsednika opštine Vlasotince.
Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
komunalna radi selektivno
komunalna radi selektivno
1 godina pre

pa mora mu daju dozvolu ,zato su i postavljeni cinovnici da zavrsavaju naredjenja