Četvrti Oficirski bal posvećen ženama

NIŠ

Kraljevim kolom i Kolom kraljice Drage,  besedom “Zaveštanje Stefana Nemanje“, sinoć je u Domu Vojske Srbije u Nišu započeo četvrti po redu Oficirski bal, koji već po tradiciji organizuje Treća brigada Kopnene Vojske.

Komandant Treće brigade Kopnene vojske pukovnik Predrag Grbić podsetio je na svečanom otvaranju da je prvi Oficirski bal održan 1852. godine u Beogradu.

“ Zasluga za organizovanje prvih balova pripada knezu Mihajlu Obrenoviću. Ova lepa tradicija prekinuta je 1941. godine. Posle pauze od 74 godine, 2015. Oficirski bal se vraća u Niš. Zasluga za organizaciju ovog bala pripada  general-potpukovniku Milosavu Simoviću koji je ovde formirao plesnu grupu “Tamo daleko koju čine pripadnici garnizona Niš , oficiri, podoficiri I vojnici.  Bal je u Niš došao iz Vranja” , istakao je Grbić.

Sadržaj Oficirskog bala donekle je promenjen  zato što  “ ovogodišnji Oficirski bal Treća brigada Kopnene vojske i Garnizon Niš posvećuju damama, suprugama i devojkama oficira, podoficira i vojnika Garnizona Niš” rekao je Grbić

Na četvrtom po redu Oficirskom balu u Nišu nastupili su Umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“, plesna grupa Garnizona Niš „Tamo daleko“, niška vokalna grupa „Konstantin“ i vokalni solisti Jasna Kočijašević i Dragoslav Mihajlović Kanarinac.

Pored pripadnika Vojske Srbije i njihovih supruga, balu su prisustvovali predstavnici grada Niša i gradskih opština,  javnih ustanova i institucija.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare