Četvorke sa juga i severa Srbije srele se u Nišu

NIŠ

Na društvenim mrežama je pre nekoliko dana osvanula nesvakidšnja slika, četvorke iz Niša, Veljko, Natalija, Radovan i Anđela Milenković u jednom niškom kafiću razgovaraju sa mnogo mlađim četvorkama iz Subotice, Melanijom, Dimitrijem, Božidarom i Zaharijem Krstić iz Subotice. Susreli su se uahvaljujući svojim majkama, Lidiji iz Niša i Mire iz Subotice. Povezale su se zahvaljujući četvorkama i problemima sa kojima su se susretale kada su došle  na svet i tokom odrastanja. Njihova jedina veza do sada bile su društvene mreže. Sada su se prvi put svi sreli i zvanično upoznali, a dok su starije četvorke pazile na  mlađe koje će uskoro napuniti četiri godine majke su razmenjivale svoja iskustva tokom odrastanja njihove dece. Četvorke sa juga i severa Srbije srele su se u Nišu.

                             Do zajedničkog druženja u Nišu je došlo na inicijativu mame četvorki iz Subotice Mire Krstić koja se sa porodicom obrela u Nišu gde ima rodbinu a na povratku sa letovanja. Inače, mama Mira ima i starijeg sina, ali je dolazak četvorki na svet unelo malu „pometnju“ kod nje, pa je savete kako da sve završi na vreme „u četiri ruke“ zatražila preko društvenih mreža od već iskusne mame u ovoj priči, Lidije iz Niša. Saveti su uvek dobrodošli, a druženje mama četvorki polako je prerastalo u prijateljstvo. Tako su se dve mame sa devetoro dece našle u kafiću.

                             „U kontaktu smo preko fejsbuka otkako je Mira dobila četvorke a to je već 3,5 godina koliko su njena deca sada i stara. Ona me je kontaktirala zbog nekih saveta koji su joj bili potrebni da joj olakšaju čuvnje dece. Tako smo počele da delimo neko zajedničko iskustvo. Ja sam joj ukazivala šta može da očekuje, odgovarala na njena pitanja. Sve vreme smo se dogovorale i oko toga da se i sretnemo i evo sada se to dogodilo“, kaže Lidija Milenković majka niških četvorki koje će ove godine napuniti 22 godine.

                            Četvorkama iz Niša je bilo zanimljivo druženje sa mnogo mlađim četvorkama iz Subotice.

                         „Susret smo organizovali u našem omiljenom kafiću u parku. Naša deca su u tom kafiću praktično odrasla jer je to bilo jedino mesto gde smo mogli da ih odvedemo i pustimo da se igraju dok mi malo odmorimo od obaveza. Situacija je sada bila malo drugačija jer su naše čuvale male četvorke pa sam mogla sa Mirom na miru i opušteno da razgovaram“, dodaje Lidija.

                         Kaže da se priče ove dve porodice ne razlikuju previše. Kako su četvorke odrastale i naše i njihove tako su i problemi bili isti. Sada se razmena iskustva nastavlja kako Mirine četvorke odrastaju.

                            Četvorke iz Niša sada imaju 21 godinu. Najstariji je Veljko, on je prvi rođen 21. novembra 2000. godine. Onda je minut kasnije na svet došla Natalija, pa Radovan, dva minuta posle Veljka, a Anđela je prvi put zaplakala minut posle Radovana.  Svi su studenti i izrasli su u zaista dobru decu. Iako su slični, svi su različiti po karakteru, pa su tako i birali dalju budućnost. Devojčice su izabrale strukovne studije na Medicinskom fakultetu, jedan dečak se opredelio za sport, a drugi za bezbednost. Naočigled isti, a zapravo različiti, to je slučaj i kod četvorki iz Subotice i Niša. Ipak svi su vezani i jedni bez druge ne mogu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare