Četrdeset pet tačaka na dnevnom redu Gradskog veća, bio i predlog za novog vd direktora “Toplane”

LESKOVAC

Članovi Gradskog veća Grada Leskovca na svojoj 43. sednici razmatrali su 45 tačaka. Izneđu ostalog, usvojili su predlog Plana i programa investicija komunalnih održavanja za potrebe grada Leskovca za 2022. godinu sa finansijskim planom. Bratislav Stanković, šef odseka za komunalno-stambene poslove, u obrazloženju je rekao da je u 2022. godini za investicije planiran iznos od 323.553.590 dinara i to za iszgradnju saobraćajnica (173 miliona), izgradnju uličnog javnog osvetljenja (14 miliona), izgradnju objekata za potrebe grada (41 miliona), izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže (36 miliona) i kapitalne subvencije u javno komunalna preduzeća (58 miliona). Za komunalna održavanja u 2022. godini planira se iznos od 534.267.400 dinara i to za održavanje sistema javnog osvetljenja na teritoriji grada Leskovca kroz Javno privatno partnerstvo 82 miliona, praznično ukrašavanje grada 2,6 miliona, održavanje javnih zelenih površina 87 miliona, održavanje mobilijara 12,5 miliona, održavanje javne higijene 104 miliona, nabavka korpi i kani za smeće, urbanog mobilijara i stubića i ograda na javnim površinama 10,7 miliona, održavanje javnih toaleta i zoohigijene 25 miliona, održavanje niskonaponske mrerže na teritoriji grada Leskovca 6 miliona. Najveći iznos je opredeljen za letenje i zimsko održavanje saobraćajnica od 204.467.400 dinara. Za ostale troškove komunalnih održavanja namenjeno je 152.960.000 dinara i to 25 miliona za utrošak električne energije za javnu rasvetu, 6,36 miliona za utrošak vode za javne česme i fontane. 85 miliona za usluge po ugovoru sa JP „Urbanizam i izgradnja“, 14 miliona za izradu planova-projektne dokumentacije JP „Urbanizam i izgradnja“, 14,8 miliona za tehničke preglede objekata, priključke, saglasnosti i ostale sl. usluge, 4,3 miliona za specijalizovane usluge, tehničke kontrole objekata, inženjerske usluge i sotale sl. usluge, te 3,5 miliona za razne takse za CEOP i ostalo. Planairane su i obaveze iz ranijih perioda za koje postoje potpisani ugovori u iznosu od 339.013.010 dinara.

DIREKTOR “TOPLANE” PODNEO OSTAVKU, NOVI VD MILOŠ ILIĆ

Gradski većnik Dragoljub Đorđević je obrazložio tačku u kojoj je razmatran predlog za utvrđivanje prestanka mandata direktoru JKP „Toplana“ zbog podnošenja ostavke, te prodlog za imenovanje vršioca dužnosti direktora JKP „Toplane“.

„Aktuelni direktor „Toplane“ Novica Stojanović je 22.12. podneo Skupštini Grada Leskovca ostavku na funkciju direktora ovog preduzeća. Njemu je tako prestao mandat direktora, a po zakonu na to mesto se može postaviti vršilac dužnosti do imenovanja po sprovedenom javnom konkursu. Član Gradskog veća Grada Leskovca Miloš Ilić je 22.12. podneo ostavku na ovu funkciju, pa se predlaže da Gradsko veće uputi Skupštini Grada Leskovca na izjašnjavanje ova pitanja, tako što bi najpre utvrdila prestanak mandata Novici Stojanoviću na mesto direktora JKP „Toplana“ i izjasnila se o imenovanju novog direktora koji bi bio vršilac dužnosti.

Većnici su dali saglasnost i na programe rada sa finansijskim planovima Leskovačkog kulturnog centra, te Domova kulture u Vučju, Grdelici, Pečenjevcu, Brestovcu, kao i Domu kulture Roma. Usvojeni su i planovi i programi rada sa finansijskim planovima i Centra za socijalni rad, Centra za stručno usavršavanje, Narodnog pozorišta, Narodnog muzeja, Narodne biblioteke „Radoje Domanović“, Istorijskog arhiva, Crvenog krsta…

Prati
Obavesti me o
guest

3 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
cirkusuvanje s institucije
cirkusuvanje s institucije
2 godine pre

A posto se u komentarima iznosi istina, ajde ko zna da nam ovde napise pravi razlog za smenu direktora. Dosta vise izigravanja zakona jednog coveka. Dovode ljude konkursom a smenjuju ih po svom ćefu pomocu papirče zvano ,,ostavka iz licnih razloga”. Prvo dobro promisli pre nego izaberes,a ne da gradjani Leskovca brisu tvoja sranja. Sram vas bre bilo, nije Leskovac ničije selište, da ga zapišavate ko prćiju. Dajte istinu da cujemo, opet neki kurvinski razlog. Pazi bogati, on se još javno ponosi kako vršlja i kako će tura i stavlja koga oće, igra se čovek s institucije, neuravnoteženo!

Gordana
Gordana
2 godine pre

Koga boli d…e ko je gde direktor. Nit me pitao, nit ih znam, nit me bole brige. Sve su to nebitni likovi koji će završiti na smetlištu istorije.

cirkus, cirkus
cirkus, cirkus
2 godine pre
Odgovori  Gordana

To bi bilo tako da je fokus na direktorima, a ne na uslugama prema gradjanima. Konkurs po zakonu predvidja rukovodstvo osposobljeno da zadovolji potrebe stanovnistva. Ako SNS tvrdi da raspolaze kadrovima, pa gde su? Ako ima najbolje, sto ih menja svaki cas kao neodgovarajuce. Kako da ne i u razvijenim zemljama svaki cas ih menjaju, tu ih izaberu, tu ih zamene, kad bi se lagali. To je neozbiljno. Mandat hitno da promene. Max 3 meseca za direktore. A za gradonacelnika POSREDNIM IZBOROM A NE NA IME I PREZIME, D O Z I V O T N O!! Ha, ha ha.