ČETRDESET KARNEVALSKIH GRUPA NA DESETOM KARNEVALU

LESKOVAC

Na ovogodišnjem desetom leskovačkom karnevalu učestvovalo je 40 karnevalskih grupa iz Makedonije, Crne Gore, Bugarske, Hrvatske, Rumunije, Republiče Srpske, Albanije i po prvi put iz Italije.

 

Brojni su i učesnici iz drugih gradova Srbije, kao i članovi Federacije evropskih karnevalskih gradova, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović na prijemu za goste karnevala priređenom u svom kabinetu.

„Kostimirani izvođači, muzika, ples i predstave sastavni su deo svakog karnevla. Za nas je ovaj događaj više od zabave, to je mogućnost za uspostavljanje saradnje, dobrih odnosa, kao i promociju naših lokalnih samouprava. Karneval šalje pozitivnu sliku o našem gradu, kao gradu koji otvorenog srca prima sve goste iz zemlje i inotranstva, gradu prijateljstva i ljubavi. Karneval je manifestacija kojom se ponosimo i želmo da se sve više razvija, jer zahvaljujući njoj širi se pozitvina energija ne samo našim gradom tokom trajanja Karnevala, nego i na nivou cele Srbije“,dodao je Cvetanović.

 

Karneva prijemkarneval princeza karneval prijem 1

U popodnevnim satima poslednjeg karnevalskog dana dodeljene su zahvalnice i medalje pojednicima, organizacjama, i institucijama zaslužnim za organizaciju ovog jubilarnog Karnevala, kao i predstavnicima karnevalskih grupa.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare