Četiri medalje i državni rekord za niške streličare na Kipru

     NIŠ

     

       Na Kipru je proteklog vikenda održan 6.Afrodita kup u organizaciji Streličarske federacije Kipra koja je ujedno obeležila i svoj 50.jubilej, a niški streličari iz SK Niš, članovi  reprezentacije, vratili su se kući sa tri individualne medalje, jednu ekipnu i jedan oboreni državni rekord. . Na turniru je učestvovalo preko 100 takmičara iz Grčke, Izraela, Italije, Rumunije, Gruzije, Srbije i Malte, zemlje domaćina.

                            „Naš takmičar Ognjen Nedeljković koji se takmiči u konkurenciji seniora kompaund lukom je zauzeo drugo mesto u finalnom plasmanu. Ognjen je i u kvalifikacijama bio drugi pa je svojim dobrim gađanjem uspeo da dođe do finala gde je na žalost izgubio od kolege iz Grčke, Dimitriosa Konstantinosa. Kod mlađih konkurencija imali smo dva predstavnika među juniorima olimpijski luk,  Mihajla Stefanovića i Marka Vulića. Ova dvojica mladih streličara važe za najperspektivnije streličare naše reprezentacije i svakako nisu razočarali svojim učinkom. Vulić je kvalifikacije završio na drugom mestu dok je Stefanović bio četvrti. Kroz eliminacioni deo Vulić je ostao na svom kvalifikacionom učinku i stigao do finala gde je na žalost takmičar iz Rumunije  bio bolji. Stefanović sa druge strane je stigao do meča za bronzu koju je i osvojio pobedivši takmičara sa Kipra“, kažu u SK Niš.

                            Pored individualnih uspeha, Vulić je kao najbolje plasirani junior naše zemlje učestvovao u mešovitoj ekipi sa Anjom Brkić iz Beograda, i zajedno su uspeli da osvoje prvo mesto ujedno postavivši i novi državni rekord u ovoj konkurenciji koji sada iznosi 1234 krugova.

                           „Ovo je zaista veoma lep uspeh naših takmičara i ujedno odličan kraj sezone na otvorenom. Veliki je uspeh kada neki klub da čak trojicu svojih takmičara za nacionalni tim, a mi ne možemo biti nezadovoljni kada uzmemo u obzir da su se sva trojica vratili sa medaljama. Dva srebra, bronza, i ekipno zlato sa državnim rekordom je zaista ogroman uspeh i klub je ponosan učinkom svojih takmičara koji još jednom potvrđuju da su svi njihovi uspesi stečeni i zasluženi velikim radom. Ovo nas obavezuje da u narednom periodu postavimo još više ciljeve i radimo još bolje“, zaključuju u SK Niš.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare