Čestitka ministra odbrane pripadnicima 4.brigade Kopnene vojske

BEOGRAD-VRANJE

Ministar odbrane Aleksandar Vulin čestitao je svim pripadnicima 4. brigade Kopnene vojske 31. januar – Dan jedinice i jubilej.

„Tog dana 1878. godine oslobođeno je Vranje od Turaka. To je bio i Dan Prvog pešadijskog puka „Knjaz Miloš Veliki“, koji je bio smešten u kasarni Vranje, koja i danas nosi njegov naziv. Ovaj puk je postojao više od pet decenija i učestvovao u pet ratova. Sveti Atanasije Veliki, 31. januar, bio je i gradska slava Vranja. Ove praznike proslavljali su i pripadnici Prvog pešadijskog puka „Knjaz Miloš Veliki“, jer je 31. januar bio pukovska slava. Pripadnici bivše 78. motorizovane brigade, koja je ušla u sastav 4. brigade Kopnene vojske, ovaj dan su obeležavali kao Dan jedinice.

Nastavljajući tradiciju dugu stotinu četrdeset godina, u godini jubileja ostvarili ste zapažene rezultate u obezbeđenju administrativne linije sa Kosovom i Metohijom, kontroli Kopnene zone bezbednosti, stručnospecijalističkoj obuci vojnika i osposobljavanju i usavršavanju profesionalnih sastava za izvršenje namenskih zadataka.

Uz želju da i u narednom periodu profesionalno realizujete postavljene zadatke dajući pun doprinos razvoju operativne sposobnosti kako Kopnene vojske, tako i Vojske Srbije u celini, čestitam vam jubilarnu godišnjicu postojanja i rada vaše jedinice“, navodi se u čestitki ministra odbrane Aleksandra Vulina.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare