Čepurin otvorio Festival tradicionalnih ruskih pića

NIŠ

Ambasador Ruske federacije Aleksandar Vasiljević Čepurina danas je u Nišu otvorio prostorije Društva srpsko- ruskog prijateljstva i ruskih sunarodnika „Naisus“ Niš. Prostorije se nalaze u Učitelj Tasinoj ulici 16.

Ovo društvo postoji već devet godina ali je tek sada dobilo adekvatne prostorije.

Za sada je opremljena jedna prostorija u kojoj je upriličena izložba fotografija iz Drugog svetskog rata.

Ovde se planira izvođenje i organizacija mnogih kulturnih programa, edukacije, učenje ruskog jezika,   tribine, školu baleta, kreativne radionice i izložbe u saradnji sa niškim Narodnim muzejem.

“Imali smo pre toga prostor u “Kalči”, koji smo koristili besplatno. Na žalost taj prostor je bio vlasništvo jednog člana koji se razboleo, prodao ga je i mi smo bili na ulici. Sada smo od grada dobili jedan reprezentativan prostor gde možemo da obavljamo sve aktivnosti “ rekao je danas prilikom otvaranja kopredsednik Društva Đorđe  Janković I dodaoda će sada biti mnogo bolji uslovi da se ostvari ono što  je i Statutom zacrtano, a to je ustvari promocija zajedničkih vrednosti Srba i Rusa iz oblasti istorije, umetnosti, sporta, sve ono u čemu postoji nešto zajedničko.

Danas je u prostorijama društva organizovana I prigodna priredba.

Nakon otvaranja Društva gost iz Rusije, je u prisustvu gradonačelnika Niša I njegovih saradnika kao I  vladike Teodosija  otvorio Festival tradicionalnih pića iz Rusije koji će trajati do 27. juna u Oficirskom domu.

Posetioci su danas mogli da degustiraju originalni ruski kvas ali i druga bezalkoholna pića.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare