Centar za istraživanje i monitoring: Šarčević podržava osudjenu direktorku

PREŠEVO

Nevladina organizacija Centar za istraživanje i monitoring iz Preševa saopštila je da ministar prosvete Mladen Šarčević , iako je još 26 januara najavio razrešenje direktorke Osnovne škole “ Ibrahim Kellmendi” Bese Sahiti zašto je zaposlila polovinu članova svoje porodice, to i dalje nije uradio.

“Ministar ne da nije razrešio već čak i dalje nastavlja da drži na tom mestu direktorku OŠ “Prof Ibrahim Kelmedni” u Preševu koja već ima pravnosnažno presudu donetu dana 11.08.2018 . godine u kojoj joj je sud izrekao uslovnu presudu na šest meseci zatvora,”, navodi se u saopštenju dostavljenom JUGpressu.

Centar za istraživanje i monitoring smatra da je to ” velika bruka ministra Šarćevića jer je skoro godinu dana prošlo od kad je najavio razrešenje direktorke a nije preduzeo nikakve mere protiv njoj za druge zloupotrebe i zbog ove presude.
Ne možemo da ne sumnjamo da se ovo pokrivanje administrativnog kriminala nad školama u Preševu dešava po preporuci narodnog poslanika Fatmir Hasanija koji je član Odbora za obrazovanje pri Narodonoj skupštini. Ili postoji druga varijana , da samog ministra ne interesuje red u školama u kojima uče albanski đaci”, navodi ova nevladina organizacija koja “očekuje da u najkraćem roku ministar preduzme mere u vezi razrešenje direktorke”.

” Ako ne preduzme, obratićemo se evropskoj Kancelariji OSCE I ambasadama EU”, navodi se u saopštenju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare