Centar za istraživanje bezbednosti (CIB) obeležio treći rođendan

Centar za istraživanje bezbednosti (CIB), organizacija čiji članovi pišu tekstove o najznačajnijim bezbednosnim pitanjima, povodom svog trećeg rođendana je dostavila saopštenje medijima, koje prenosimo u celosti.

Centar za istraživanje bezbednosti (CIB), udruženje građana sa sedištem u Leskovcu, ovog jedanaestog maja proslavlja svoj treći rođendan.

Naša organizacija je stvorena sa idejom da okupi eksperte bezbednosnih i društvenih nauka, entuzijaste i ljude koji gravitiraju intelektualnom tretiranju i analiziranju političke i bezbednosne prakse u kojoj živimo, a sve u cilju njenog što boljeg razumevanja.

Izuzetno smo zadovoljni zbog realizovanih projekata u prethodnom periodu, pohađanih edukacija, učestvovanja na tribinama, datih intervjua ekspertskim glasilima, kao i zbog toga što je naš rad prepoznat kako od profesionalne, tako i od šire javnosti.

Drago nam je što su naši tekstovi sličan tretman doživeli i od strane kredibilnih i uticajnih medija sa lokalnim, nacionalnim, regionalnim i međunarodnim dometima.

Naše analize su svoje mesto našle na stranama Regionalne informativne agencije JUGpress, Nove Naše reči, Novog magazina, Danasa, Frankfurtskih vesti, kao i na sajtovima N1, Nove i na brojnim drugim platformama u zemljama bivše SFRJ.

Na taj način, tekstovi koji su pisani za potrebe naše organizacije, dolazili su do ogromnog broja ljudi u Srbiji, regionu i rasejanju.

Trudićemo se da istim, ili još snažnijim tempom nastavimo i u budućnosti, jer čvrsto verujemo da bezbednosne pojave i procesi koji se dešavaju svuda oko nas, zaslužuju što bolje razumevanje, jer se samo na taj način mogu prevazići, odnosno, njihovo, potencijalno štetno dejstvo po pojedinca, društvene grupe, državu, region, i u krajnjoj liniji, svet, može biti svedeno na društveno prihvatljivu meru.

Edukacija šire javnosti je ključna stavka na tom putu. Nećemo odustati od borbe da damo doprinos u tom pogledu i u budućnosti.

Tim CIB-a

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare