Cene zakupa tezgi i lokala na niškim pijacama promenjene su tokom leta

NIŠ

Javno- komunalno preduzeće ,,Tržnica“ od 1. jula ove godine promenilo je cene zakupa tezgi i lokala na pojednim niškim pijacama. Cene zakupa više su za 25 odsto, ali samo na pojednim pijacama, dok se na nekim cene zakupa tezgi nisu ni menjale Kako navodi direktor ovog preduzeća Goran Đorđević nije bilo pritužbi na korigovanje cena.

                             „Cene za zakup nekih tezgi nisu dirane i ostale su iste, dok je za nekih cena korigovana za 10 do 15 posto u zavisnosti da li se radi o robnoj ili tezgi za poljoprivredne proizvode, o tezgama za voće i povrće ili se radi o tezgama gde se prodaje mešovota roba. Cene se razlikuju ne samo po tome šta se na kojoj tezgi prodaje već se razlikuju i od pijace do pijace. Na nekim pijacama gde smo smatrali da treba da se poveća cena  ona je podignuta, a na nekim pijacama koje nemaju veliki broj kupaca cene zakupa tezgi nisu puno korigovane“, kaže direktor JKP „Tržnica“ Goran Đorđević.

                             Zakupci koji su imali tezge i lokale na prostoru ispred Beogradske kapije, prešli su uglavnom na Tvrđavsku pijacu, dok su pojedni izabrali da budu na pijaci Boško buha ili OTC-u.

                            „ Prvih pet redova su sada poljoprivredne tezge , a zadanja četiri reda su robne tezge. Po nama ovakav raspored se pokazao kao dobar jer sada veliki broj kupaca koji se snabdeva poljoprivrednim proizvodima  svaća i u deo pijace gde se prodaje roba“, kaže Đoršević.

                           Ukoliko zakupci i prodavci imaju neki problem to mogu da prijave i na sajtu, u delu Prijavi problem, kako bi se on u što kraćem roku rešio, objašnjava Đorđević.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare