Cakić:Statut grada još ne važi jer nisu odštampali Službeni glasnik grada Leskovca

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

LESKOVAC

Tri odborničke grupe u Skupštini grada Leskovca ,.3a Leskovac zajedno”, Jedinstvena Srbija – Dragan Marković Palma” i „Za pravedni Leskovac -Demokratska Stranka” traže da se predlog novog Polsovnika o radu Skzupštine ne stavlja na dnevni red naredne sednice jer “Odbor za normativna akta nije ispunio osnovne zadatke koje je SVOJOM odlukom Skupština Grada pred njega postavila. a odnose se na povećanje transparentnosti Skupštine i približavanje odbornika svom biračkom telu”.

U dopisu se navodi i da u procesu izrade Nacrta Poslovnika ove odborničke grupe nisu konsultovane.


“Odbor za normativna akta je imao 15 meseci da sačini novi nacrt poslovnika. dok su predsednici odborničkih grupa dobili nacrt novog poslovnika tek 19. decembra 2018. godine, uz ostavljeni rok od dva dana da daju svoje mišljenje o nacrtu novog Poslovnika
Mišljenje navedenih odborničkih grupa, bazirano na kratkoj analizi nacrta novog Poslovnika, je da je nacrt novog Poslovnika neustavan, nezakonit i nestatutaran, sačinjen protivno zadatku iz odluke Skupštine Grada, kao i da su pojedine odredbe nacrta novog Poslovnika kontradiktorne, a pre svega protivne zdravom razumu”, navode ove tri odborničke grupe.

Šef odborničke grupe ,.3a Leskovac zajedno” Nebojša Cakić kaže za JUGpress da bi stavljanje nacrta Poslovnika na glasanje na narednoj sendicu Skupštine grada bilo i nezakonito.

“Uovom predlogu Poslovnika oni se pozivaju na Statut grada koji je usvojen na poslednjoj Sednici Skupštine grada ali koji još uvek, po zakonu, nije stupio na snagu jer nije odštampan u Službenom glasniku grada Leskovca. U Statutu jasno piše da počinje da važi osma dana po objavljivanja u Službenom glasniku. Ali, taj Službeni glasnik još uvek nije ni odšatman pa, prema tome, ni Statut nije stupio na snagu . U predlogu novog Poslovnika takodje s epozivaju na Statut koji nije počeo da važi. Znači, svako stavljanje na dnevni red naredne sednice Skupštine grada ovog predloga Poslovnika je nezakonito”, rekao je Cakić.

Prati
Obavesti me o
guest

7 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Za odbornika Zdravkovica
Za odbornika Zdravkovica
5 godine pre

Postovani odbornice Zdravkovic Nenade, hteo bih da proverite da li svi funkcioneri u sali nose glave ili samo ruke. Sada su tema programi I planovi. Nisu duzni samo direktori da ih procitaju. Svi gradski vecnici i resorni pomocnici gradonacelnika treba da poznaju materiju na dnevnom redu. Nema potrebe da opozicija solira dok pozicija cacka usi. Prozovite svakog vecnika i pomocnika za njegov resor da se izjasni po pitanju programa i plana konkretnog preduzeca. Gradjani znaju da oni nista ne prate, ni sa cim nisu u toku, a primaju apanazu. Takodje, pitajte novog direktora zasto prihvata pritisak gradonacelnika i poptisuje ugovore sa gradom na stetu vodovoda. Neka iznese racunicu koliko je do sad placano, ko je placao za upade, ko je bio zaduzen za zatvaranje poklopcima i koliko je para za to uzeo iz budzeta i koliko jos ima otvorenih sahti i zasto. Posto niko nema prava da ne zna i da napamet po naredjenju potpisuje ugovore na stetu gradjana.

pitanje gradjanina
pitanje gradjanina
5 godine pre

Molim predstavnika opozicije gospodina Stojanovica da na ovoj sednici postavi konkretno pitanje konkretnom vecniku na temu budzeta konkretnog preduzeca, odnosno zaduzenog za finansije da objasni na primer neku stavku. Takodje trazim da u ime nas gradjana pitate sta je uradjeno za sport grada, kakve skandale kriju i sta je vecnik ucinio po pitanju dugovanja drustava institucijama ciji je osnivac grad i za koliko su ostetili te institucije. Apanaza treba da se zaradi. Od sad konkretno, da ne ostecuju svojim platama budzet gradjana pozeri u skupstini tzv.podizaci ruku.

pitaj na skupstinu
pitaj na skupstinu
5 godine pre

Cakicu, ti si bar pravnik. Ako grad treba da odrzava slivnike i za taj posao angazuje nadlezno preduzece. Ko treba da sastavi ugovor? Grad placa te usluge.

budibogsnama
budibogsnama
5 godine pre

Danas smo videli elementarno neznanje. Dobro je kad se vlast opusti i umisli da se u sve razume.

i sta sad
i sta sad
5 godine pre

Cakicu, da se ti ne bavis time, gradjani to ne bi znali, jer vlast krije svoje propuste, tolerise vise puta iste pravnike, a ima ih 7 u zgradi opstine. Pokrivaju se medju sobom u svim greskama i to zovu timskim radom. Zaboravljaju da nisu u toj zgradi sebe radi, vec gradjana radi. Nemaju sistem vrednosti i jasan kurs. Sednu, poruckaju, popiju, provesele se i izdogovaraju kako da sakriju greske. Kabinet lici na menzu. Mirise na rostilj. Glavni pribor je escajg.Nisu olovke. Njima nije vazno sto grese. Njima je vazno da tebe i takve sprece da prepricavaju o greskama. Spremni su da potkupe, podmite, ucine kontrauslugu, samo da javnost ne sazna za greske. Propituju novinare, ko komentarise, navijaju botove da jurisniki brane greske, sve cine da i dalje grese bez da odgovaraju. Tako da brate, ne znam sta da ti kazem. To sto vidis je tacno ali SNS je zakon. Oni su iznad svih zakona. Dzaba krecis. Osim ako ne planiras da se prodas sa to tvoje znanje. Da te ucutkaju s neki poklon.

cakic je kriv
cakic je kriv
5 godine pre
Odgovori  i sta sad

Cakicu, Cakicu, ti ga bar poznajes. Ljut je na tvoje zapazanje, pa sad besni vice svima redom. Brise patos sa saradnici, a narocito je silan na bivse saradnike. Uf, uf, al ce padne rejting SNS u Leskovac. Evo i Dacic sad govori na TV ju da su ,,Najveci mangupi u nasim redovima!” Kad bi se zezali. Svi znamo da su najveci mangupi na celima gradskih odbora. Zamajava javnost da pokrije tvoju vest, DA NISU OBJAVILI U SLUZBENI GLASNIK TO STO SU MORALI DA OBJAVE. To je razlog njegovog kobajagi siktanja.

porodilje pustite tuzbe
porodilje pustite tuzbe
5 godine pre
Odgovori  cakic je kriv

Protiv odgovornih za porodilje opozicija treba da podnese tuzbe. Kao protiv svih funkcionera koji ne rade u interesu institucije koju zastupaju. Svaka vika, buka nije zakonita. Praznjenje je zabranjeno. Samo odgovornost se trazi. Svako svoj posao da,radi a ne tudji