Cakić tvrdi da je opozicija natera vlast da radi svoj posao

LESKOVAC

Odbornik u leskovačkoij skupštini i narodni poslanik Nebojša Cakić tvrdi da je opozicija naterala vlast da radi svoj posao i počne sa čišćenjem predbrana na Brani Barje.

On je ovako prokomentarisao konferenciju za medije gradonačelnika Gorana Cvetanovića na kojoj je tema bila čišćenje predbrana vodosistema Barje.

„Vodoakumalicija u Barju je jedna od retkih stvari koja je u ovom gradu izgrađena na vreme i kako treba. Mi smo grad koji nema problema sa vodom za piće i nadamo se da nećemo taj problem imati i narednih 50 godina. Ono što je takođe nesporno je da je izgrađeno osam predbrana, a trebalo je da bude izgrađeno deset predbrana. Zašto je to tako, meni nije poznato, niti sam video negde objašnjenje za to. Od tih osam nijedna predbrana nije očišćena iako je to predviđeno opštim pravilima i zakonima i za tu delatnost je nadležno preduzeće „Srbijavode“ koje finansiramo mi građani našim porezima i doprinosima. Oni su čišćenje uradili tek prošle godine i apsolutna je neistina da je do toga došlo zaslugom gradonačelnika ili člana nadzornog odbora „Srbijavode“ iz Leskovca ili nekih drugih rukovodilaca lokalne samouprave. O tome niko nije imao pojma sve dok se time nije pozabavila opoziciona odbornička grupa „Za Leskovac ZAJEDNO“, kao i ja lično. Mi smo prvi još pre tri godine upoznali i upozorili građanstvo na to, a, na žalost, nosioci lokalne vlasti nisu imali pojma i tome i na tu temu su počeli da razmišljaju tek nakon našeg upozorenja. U međuvremenu su direktoru „Srbijavode“ dali 2019. godine i Oktobarsku nagradu Grada Leskovca, a ja sam ih više puta pita da pojasne zašto je to učinjeno, s obzirom da taj čovek ugrožava interese svih građana Leskovca jer ne održava vodosistem Barje. Odgovor nijsmo dobili, verovatno je nagrada data iz njima znanih ličnih razloga i interesa, a nikako zbog interesa građana Leskovca.“

Cakić je rekao i da je upitao člana Nadzornog odbora „Srbijavode“ i svog kolegu odbornika Nenada Filipovića zašto se to ne radi i da li on uopšte ima pojma o tome.

„On se obratio na poslednjoj sednici skupštine grada i, što je posebno smešno, pričao kako se zalagao za to, a nije znao da se to već radi”, tvrdi Cakić.

” Smatram i ponosan sam na sebe i svoju odborničku grupu koja je svojim delovanjem uspela da natera nosioce vlasti da rade svoj posao i ono za šta su plaćeni,“ rekao je on.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare