Cakić: Najugroženije nekoliko kuća u naselju Kumalak

LESKOVAC

Član Gradskog veća zadužen za vanredne situacije  Dejan Cakić rekao je danas za JUGpress da zbog obilnih padavina , koje su teritoriju grada Leskovca pogodile prošle noći I danas pre podne , ima problema u 80 posto mesnih zajednica ali da je najgora situacija u naselju Kumlak u kome su ugrožene tri – četiri kuće zbog izlivanja kanalizacije..

“Mislim da je najkritičnija situacija u te tri, četiri kuće u  naselju Kumalak. One su i prošli put bile u katastrofalnom stanju. Tamo je kanalizaciona mreža takva kakva je, nema kapacitet da primi tu količinu vode. A kuće su mnogo niže nego što je deonica puta i kanalizaciona mreža i normalno je da ta voda kad se izlije iz  kanalizacionih cevi, ode po tim kućama”, objašnjava Cakić.

 

“ Atmosferske vode pune kanalizacione mreže, kanali koji prolaze kroz sela nemaju taj kapacitet da prime svu tu količinu vode i onda dođe do problema. Voda  sama nađe put i onda prolazi najbližim putem do sledećeg kanala”, rekao je Cakić.

On je rekao da je jutros obišao Bobište I naselje Kumalak I da “tamo ima velikih problema”.

“Ekipe vatrogasne službe su na terenu sa dve crpne pumpe, vučemo vodu , pomažemo da kanalizacione cevi odvuku tu vodu”. Objašnjava Cakić.

Dodaje da su tamo oterani pesak  , džakove I da je uradjeno sve što je u nadležnosti Štaba za vanredne situacije.

Cakić kaže da je u svakom mestu problematično po nekoliko kuća koje se nalaze na najnižim tačkama I podrumske prostorije  u kojima je ušlo po 10 do dvadeset santimetara  vode.

 

“ Da nismo čistili Vučjanku, da nismo čistili te kanale dole, I  Tulovsku reku,  mi bi imali katastrofu. Definitivno bi smo imali katastrofu. To funkcioniše perfektno, besprekorno, ali ovi sitni, mali kanali koji se nalaze po njivama, ispred kuća, koji su zatvoreni, oni prave problem”, kaže Cakić.

 

Po njegovoj proceni ima najviše petnaestak kuća kojima su poplavljeni podrumi .

 

Kaže da se ljudi žale da im je voda u dvorištu ali I da ta voda za par sati ode dalje.

 

“Svi se mi suočavamo  tim problemima, ali mi gledamo da rešimo ove veće probleme gde možemo”, objašnjava on.

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare