Cakić: Bez posla na jugu Srbije ostalo oko 2.000 radnika

LESKOVA

Narodni poslanik iz stranke Zajedno i odbornik u leskovačkoj skupštini Nebojša Cakić juče je podržao protest radnika i radnica turske fabrike Džinsi koji su iskazali svoje nezadovoljstvo pred gradskom skupštinom nakon što im je poslodavac dao otkaz preko SMS poruka, saopstemo je iz te stranke.

,,Odbornička grupa Za Leskovac – Zajedno u Skupštini grada Leskovca je još od pre šest meseci upozoravala da ce doći do gašenja preduzeća Džinsi.

„Bilo je jasno da će Džinsi otići zato što nije nastavljeno subvencionisanje tog preduzeća od strane države Srbije. Ukazivali smo na katastrofalnu ekonomsku politiku Vlade, zasnovanu na privlačenju stranih investicija ogromnim subvencijama. Sve loše stvari se najpre vide na najsiromašnijima, pa je tako bez posla na jugu Srbije u Leskovcu, Vranju, Vlasotincu ostalo oko 2.000 radnika“, rekao je Cakić.

On dodaje i da su svi pokušaji predlaganja drugačijih rešenja opozicionih stranaka, bilo u republičkoj Skupštini ili lokalnim parlamentima, a pre svega izmena robovlasničkog Zakona o radu odbijani od strane vladajuće elite.

„Nema sumnje da će se ovakve situacije odlaska stranih investitora nastaviti i u drugim sredinama, jer je sve manje kreditora koji su spremni da finansiraju dalje zaduživanje države, kako bi se politikom ogromnih subvencija zadržavala postojeća strana ulaganja“, izjavio je Cakić.

Narodni poslanik stranke Zajedno je uveren da će iza ovakve politike Vlade ostati mnogo nezaposlenih radnika, tako da će se nastaviti egzodus građana Srbije van granica naše zemlje,” navodi se u saopstenju. ,(kraj) SZ/SA

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare