Bujanovac nema prosvetnog inspektora godinu i po dana

BUJANOVAC

 

Gotovo godinu i po dana u opštini Bujanovac je upražnjeno mesto prosvetnog inspektora pa, kako je rekao načelnik opštinskog Odeljenja za javne službe, Driton Redžepi, nadležne opštinske službe nemaju uvid u stanje u bujanovačkim školama.

Opštinski prosvetni inspektor kontroliše, pored ostalog, da li su ispunjeni svi propisani uslovi koji se tiču odvijanja nastave, poštovanje i zaštitu prava i obaveza zaposlenih, ali i učenika i njihovih roditelja.

Redžepi je na jučerašnjoj sednici Opštinskog veća, prilikom prezentovanja izveštaja o radu Odeljenja za javne službe za 2017. godinu, posebno izdvojio ovaj problem.

„Mi do danas nismo uspeli da pronađemo opštinskog prosvetnog inspektora. To praktično znači da ne možemo da imamo uvid da li škole u našoj opštini rade u skladu sa propisima, recimo kada je prijem radnika u radni odnos u pitanju, ili uslovi u kojima se odvija nastava“, rekao je Redžepi.

Objašnjenje zbog čega dve srednje i 11 osnovnih škola u opštini Bujanovac već duže vreme funkcionišu bez ovako značajne kontrole dao je zamenik predsednika opštine Stojanča Arsić.

„Treba nam saglasnost nadležnih da uposlimo nekog na to radno mesto, ali i da pronađemo dovoljno kvalitetnog i kvalifikovanog kandidata koja to pozicija iziskuje“, objasnio je Arsić, dodavši da niko nije protiv toga.

„Pokušaćemo da dobijemo to jedno mesto“, rekao je.

Opština je pre nekoliko godina imala dva prosvetna inspektora, podsetio je on.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare