Bujanovac dobio podršku za opremu namenjenu skupljanju i preradi otpada

BUJANOVAC

U okviru Programa “Evropsko Partnerstvo sa opštinama“, opština Bujanovac je dobila sredstava  u iznosu od 200 hiljada evra koja će biti namenjena  za kupovinu opreme potrebne za Transfer stanicu.

Predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi je za JUGpress rekao da je ovim projektom direktno podržana nabavka opreme za sakupljanje i preradu otpada u transfer stanici koja će biti proširena do kraja ove godine.

”Naša namera je da što hitnije  krenemo sa realizacijom, kako bismo našu Transfer stanicu doveli u stanje    u koje  može da pokrene svoju delatnost.U toku su gradjevinski i radovi u njenu infrastrukturu. Sredstva su namenjena iz budžeta Koordinacionog tela, a cilj je da se radovi na TS završe do kraja 2017. godine”.

U okviru plana za upravljanje otpada na teritoriji bujanovačke opštine, posebno mesto zauzima transfer stanica, gde će se obavljati selektivno razdvajanje otpada.

Opština Bujanovac je i glavni projekat za izgradnju transfer stanice za upravljanje otpadom  tokom 2013. godine  dobila kao donaciju od Programa evropskog partnerstva sa opštinama EU Progres.

Ovaj projekat je deo Regionalnog plana za upravljanje otpadom Pčinjskog okruga i doprinece poboljšanju očuvanja životne sredine kako u Bujanovcu tako i u celom okrugu.

Trenutno stanje upravljanja otpadom na teritoriji opštine Bujanovac nije zadovoljavajuće, kaže Kamberi.

Iz tog razloga se i obezbedjuju uslovi za realizaciju ove transfer stanice, koja će u velikoj meri uticati na kvalitet životne sredine u Bujanovacu u zdravstvenom i estetskom smislu.

(Fotografija iz arhive JUGpressa)

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare