Bubnjarska radionica Marka Đorđevića

LESKOVAC

Organizatori ovogodišnjeg “Drum Dum Festa” počeli su sa aktivnostima vezanim za ovaj specifičan festival bubnjeva i udaraljki, čije održavanje je predviđeno za 12. i 13. novembar. Na žalost, zbog epidemioloških razloga prošlogodišnji, deseti po redu, nije održan, te bi titulu jubilarnog trebalo da dobije ovogodišnji. Od ovog festivala uvodi se i nagrada za životno delo, koju će ove godine dobiti Garabet Tavitjan, jedan od najpoznatijih makedonskih bubnjara. Od sledeće godine bi najbolji mladi bubnjar dobio nagradu koja će nositi ime nedavno preminulog bubnjara Amadeus benda Bojana Zlatanovića Tokana.

Tatjana Jovanović iz Udruženja “Muzička komunikacija“ u ime organizatora kaže da postoje ambiciozni planovi kao i lista učesnika kako iz Srbije, tako i iz inostranstva, ali je pitanje koliko će epidemiološka situacija uticati na sve to.

„Od 1. septembra ponovo počinje sa redovnim radom i četvoromesečna Škola bubnjeva. Radiće dva puta nedeljno u prostorijama Omladinskog kluba, a polaznici u više starosnih kategorija, proći će ukupno 32 časa. Prijavljivanje je u toku.“

Kao svojevrsna najava Drum Dum Festa održana je bubnjarska radionica Marka Đorđevića. Veliki prijatelj festivala, koji je svojim nastupima od samog početka podržavao DDF priču, jedan od najboljih bubnjara današnjice, profesor na prestižnom Berkli koledžu, Marko je za sve kolege bubnjare održao Drum Dum Workshop. Ulaz na ovu radionicu se nije naplaćivao, ali su organizatori odlučili da ovog puta propusnica za događaj bude pomoć za naše mlade sugrađane kojima je podrška neophodna. Na ulazu se mogao donirati novčani prilog za pomoć petogodišnjoj Anastasiji Janaćković, koja se bori protiv teškog oblika tumora na mozgu i dvadesettrogodišnjem Josifu Stamenkoviću, našem mladom sugrađaninu, kome je potrebna operacija srca u inostranstvu.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare