Brošura i humanitarni poklon za Međunarodni dan ljudskih prava

LESKOVAC

Povodom 10 decembra, Međunarodnog dana ljudskih prava, Odbor za ljudska prava Leskovac promovisao je brošuru „Građanski vodič za socijalno ugrožene građane“.

Zastupnik Odbora Dobrosav Nešić pojašnjava da je brošura vodič kako da se obični građanin snađe u celom pravosudnom galimatijasu.

„Ovde je sve opisano do detalja, od momenta pisanja i podnošenja krivične prijave, ulaganje žalbi, Viši sud, pa Ustavni, pa međunarodni sud. Iako smo mislili da ćemo ovo lako uraditi, nije bilo tako. Mi smo morali svaki odeljak da proveravamo preko advokati preko organizacije Komitet pravnika za ljudska prava. Izradu brošure je finansirao Grad Leskovac.“

Istim povodom je Udruženju obolelih od raka i osoba sa stomom „Hrast“ uručen prigodan poklon. N

ešić kaže da ova organizacija godinama unazad na Međunarodni dan ljudskih prava pomogne neku od humanitarnih organizacija.

„Odlučili smo da to bude televizor, jer verujemo da će im pomoći u daljem radu, s obzirom da znamo da oni dosta rade na druženju i ohrabrenju osoba u fazi izlečenja od ove opake bolesti.“

Na poklonu se zahvalila u ime udruženja Zorica Menković i dodala da će na ovaj način svakako moći da upotpune svoje sadržaje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare